Noi locuri de case într-o comună timișeană

În două dintre localitățile unei comune timișene vor fi dezvoltate noi zone de locuințe. Un prim plan urbanistic de zonă (PUZ) se află în fază de finalizare, în sensul că se fac ultimele demersuri pentru a putea fi aprobat.

Noul perimetru pentru case este situat în localitatea de reședință a unității teritoriale Boldur și va dispune, în prima etapă, de 18 loturi de teren pentru case.

Mai mult, potrivit primarului Cristian Stoi, în următoarele trei luni, primăria are în plan să extindă rețeaua de energie electrică și utilitățile (apă-canal) și să pietruiască drumurile de acces.

Bugetul local pe acest an are alocată în acest scop o sumă de 450.000 de lei.

Trebuie menționat, de asemenea, că imediat ce terenul din PUZ va avea echiparea edilitară, parcelele vor fi distribuite. La primărie, până acum au fost înregistrate 52 de cereri, ceea ce motivează și derularea unei a doua etape, când vor fi parcelate alte 25 de locuri pentru case. Se preconizează ca această inițiativă să se deruleze în 2019.

Un alt PUZ va fi dezvoltat de autoritatea publică în satul aparținător Jabăr, pe șapte hectare. Aici, conform aceluiași edil, ar urma să fie configurate 95 de loturi pentru locuințe. Și în cazul acestei localități există zeci de cereri pentru terenuri.

Precizăm că ambele localități sunt situate în apropierea municipiului Lugoj.

0 Comments

No Comment.