Noi detalii în cazul irakianului care fabrica arme lângă Timișoara. Ce susține acesta că făcea, de fapt

arma imprimanta

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul I.G.P.R. și polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, din Timiș, au efectuat  percheziții într-un dosar penal, în care un bărbat este bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că ar deține ilegal asemenea arme și componente.

CITEȘTE ȘI: Probleme grave la cazarea muncitorilor care s-au îmbolnăvit de coronavirus, în Germania: mucegai, mizerie, instalații sanitare catastrofale

Este vorba despre un bărbat cu dublă cetățenie, irakiană și engleză, care locuiește în Dumbrăvița. Cetățeanul irakian locuia în comuna Dumbrăvița de aproape 3 ani și este stabilit in Romania de 10 ani. Fost ofițer in armata irakiana, bărbatul avea cunoștințe amănunțite despre arme. În casa lui, polițiștii au descoperit două arme letale de asalt, automate, cu destinație militară, susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniție cu capsa percutată – 20 de bucăți, componente confecționate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe și 15 imprimante 3D.

Interesant este modul prin care acesta fabrica armele, mai precis printr-o tehnologie de ultimă oră, și anume imprimarea 3D. Anchetatorii spun că pericolul cel mai mare in fabricarea unor astfel de arme este ca nu pot fi detectate la controlul antitero.

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, bărbatul ar fi conceput și proiectat, arme din material plastic sau polimer, cu caracteristicile armelor letale, de foc, semiautomate folosind echipamente informatice și electronice de proiectare 3D”, se arată în comunicat”, precizează reprezentanții IGPR.

Polițiștii au făcut 6 percheziții domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât și la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în contrabanda cu arme.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a fost reținut și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. El nu și-a recunoscut faptele și susține că cele găsite în casa lui sunt … jucării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns