Noi controale, noi sancțiuni în Timiș

Noi controale, noi sancțiuni în Timiș

Noi controale, noi sancțiuni în Timiș. Vineri – 14 iulie, cele trei comisii mixte de control formate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Timiș au verificat 15 centre sociale situate pe raza județului Timiș, în localitățile: Ciacova, Giulvăz, Orțișoara, Sânandrei, Mașloc, Dumbrăvița, Buziaș, Bucovăț, Ghiroda.

Rezultatele controalelor au fost făcute publice de Instituția Prefectului – Județul Timiș, printr-un comunicat de presă, semnat de prefectul Mihai Ritivoiu:

„Raport preliminar al acțiunilor de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor care funcționează pe raza județului Timiș, desfășurate astăzi, 14 iulie 2023:

Acțiunile de verificare au fost efectuate de către comisii mixte de control formate din reprezentanți ai unor instituții cu drept de control: Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” Timiș.

În cursul zilei de astăzi, cele 3 comisii mixte de control formate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Timiș au controlat un număr de 15 centre situate pe raza județului Timiș, în localitățile: Ciacova, Giulvăz, Orțișoara, Sânandrei, Mașloc, Dumbrăvița, Buziaș, Bucovăț, Ghiroda.

În urma acțiunilor de control efectuate astăzi, nu au fost depistate nereguli de funcționare majore la niciun centru. În schimb, au fost aplicate avertismente și amenzi pentru următoarele deficiențe identificate:

Asociația de Medicină Integrată Mașloc: a fost aplicată o sancțiune de 1000 lei pentru neînscrierea angajaților pentru cursurile de igienă.

Fundația Umanitară Râul Vieții Orțișoara: au fost aplicate două avertismente și o amendă în valoare de 2000 lei pentru deficiențe la cazare (hol acces neigienizat, cu tapet rupt pe porțiuni, cameră joacă cu infiltrații pe tavan), la bucătărie (perete necurățat, neigienizat, două produse expirate, nerespectare temperatură depozitare), la locul de joacă (platformă cu lipsă traversă lemn).

Asociația Casa Nouă Ghiroda: a fost aplicat un avertisment pentru reparații necesare în cadrul unui grup sanitar.

Casa Noastră RDC Bucovăț; a fost aplicată o amendă în cuantum de 20.000 lei pentru funcționarea fără deținerea unei autorizații de securitate la incendiu.

Casa Maria Ștefania Giulvăz: a fost aplicată o amendă în cuantum de 8.000 lei pentru neefectuarea operațiunilor de dezinfecție, dezinsecție si deratizare.

Casa Maria Ștefania Giulvăz: a fost aplicată o amendă în cuantum de 10.000 lei pentru lipsă autorizație sanitar-veterinară și diverse activități alimentare desfășurate necorespunzător.

CITEȘTE ȘI: Trafic restricționat pe mai multe străzi din Timișoara, pe perioada verii, pentru realizarea unor lucrări de reparații

Reamintim faptul că la finalul perioadei de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor care funcționează pe raza județului Timiș, respectiv a unui număr total de 112 centre, Instituția Prefectului – Județul Timiș va comunica opiniei publice cuantumul amenzilor înregistrate și măsurile luate pe întreaga perioadă de control”.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *