Noi cadavre de mistreți descoperite în Timiș

mistreti morti

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a extins căutările în pădurile din zona Chevereșu Mare și a depistat 105 cadavre de porci mistreți, aflate în diverse stadii de putrefacție. Au fost recoltate probe de la animalele moarte, acestea fiind ulterior îngropate. Autoritățile continuă verificările în zonă, urmând să fie împușcați toți porcii mistreți care vor fi găsiți.

CITEȘTE ȘI: Se aşteaptă o reducere a numărului de angajaţi. Care sunt cele mai afectate domenii

În 23 mai, a fost confirmat în zona Chevereșu Mare un focar de pestă porcină africană, după ce au fost descoperite pe fondul de vânătoare trei cadavre a unor mistreți cu vârsta aproximativă de doi-cinci ani. Autoritățile au luat toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare.

Ulterior, probele luate de la doi mistreți proveniți din fondul de vânătoare de pe raza comunei Moșnița Nouă au confirmat diagnosticul de pestă porcină africană.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *