Noi amănunte despre ce s-a întâmplat în blocul din Timișoara, evacuat după o dezinsecție

scara bloc

S-a dat alarma ieri seară într-un bloc din Calea Șagului, după ce locatarii au simțit un miros înţepător în casa scărilor, dar și în unele apartamente. În aceeași zi se efectuase o dezinsecție la sediul unei societăți comerciale aflate la parter. Au intervenit de urgență cei de la ISU, inclusiv cu autospeciala CBRN  și un motoventialtor, pentru a evacua noxele din imobil.

CITEȘTE ȘI: 70 de oameni, evacuați din bloc, la Timișoara. Un echipaj CRBN a intervenit de urgență

„În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial unde s-a efectuat dezinsecția. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecției, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Persoanele evacuate din scara afectată au fost relocate cu trei microbuze, în unități de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăriei Municipiului Timișoara și ISU Timiș.

Miercuri, în jurul orei 6,au fost reluate operațiunile de detecție şi monitorizare CBRN la imobilul din Calea Șagului, atât în scara blocului, cât și în spațiul comercial, nemaifiind detectate substanțe toxice în aer.

Astfel, începând cu ora 7, locatarilor li s-a permis întoarcerea în locuințe, cu recomandarea de a ventila spațiile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns