Noaptea minții: criză acută de personal medical în spitale și guvernul amenință că dă afară!

Un angajat al Spitalului Județean Arad s-a aruncat de la etajul 5 al clădirii

E criză acută de personal medical în spitalele din județul Timiș, după ce au fost descoperite focare de Covid 19 în mai multe unități. Datorită măsurilor de carantinare și izolare, efectivele medicale sunt la limita funcționării, iar autoritățile fac eforturi pentru a transfera de la un spital la altul personal care să asigure continuarea activității.

”E o nebunie generală, se îmbolnăvesc tot mai multe cadre medicale și atunci este perturbată întreaga activitate. Nu știu cum vom putea face față”, spune Dana Lazarovici, președintele Federației Sanitas Timiș.

Culmea este că în fața acestei crize tot mai profunde de personal, guvernul a anunțat că va sista pentru o perioadă de 30 de zile contractele de muncă ale medicilor și asistenților care nu sunt vaccinați.

”E ceva de neimaginat. De unde or să mai dea afară, fiindcă, oricum, de-abia reușim să asigurăm supraviețuirea la cote de avarie. Cine o să mai lucreze?”, se întreabă, retoric, Dana Lazarovici.

Sindicatele sunt foarte nemulțumite de politica guvernului în domeniul sanitar și au depus chiar azi o listă de revendicări la București.

CITEŞTE ŞI: Un bănăţean, suporter al echipei FC Universitatea 1848, a murit în timpul meciului cu Universitatea Craiova. S-a deschis dosar penal

Printre acestea, se numără: eliminarea inechităților salariale generate de înghețarea salariilor pentru infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, personal TESA și administrativ, pentru care aplicarea Legii salarizării unitare a fost blocată; calcularea sporurilor la nivelul salariului aflat în plată, nu la cel din 2018; anularea proiectului Legii privind suportarea din veniturile angajaților ale costurilor testării efectuate personalului nevaccinat din sistemul de sănătate și asistență socială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns