Noapte grea pentru pompierii din Timişoara şi din judeţ, după potopul de aseară. Video

ploaie 21

Pompierii timişeni au primit numeroase solicitări să intervină în case, curţi şi drumuri inundate, în urma ploilor torenţiale care s-au abătut, joi seara, asupra Timişoarei şi a altor câtorva localităţi:

– Aleea Ghirodei Nr 66, multiple solicitări

– Strada Ion Luca Caragiale, nr. 2, apă într-o casă

– Kaufland, localitatea Dumbrăvița

– Strada Iuliu Grozescu, copac căzut

– Strada Olarilor, apă în curte

– Strada Gloriei, Nr 7, curte inundată

CITEŞTE ŞI: Furtună în Timiș! Averse cum n-au mai fost demult, tunete, fulgere și grindină. Video

– Strada Poiana Mărului, Nr 12

– Strada Zimnicea, inundație într-o curte

– Strada Ioan Bontilă, Nr 15

– Strada Cezar Bolliac, Nr 6 și 14

– Strada Piața Romanilor, Nr 6, inundație la demisol

„În ultimele 24 de ore au fost emise mai multe atenționări și avertizări de fenomene meteo periculoase, printre care și două avertizări de Cod Roșu în intervalele orare 19:15 – 20:00, pentru zona de Sud-Vest a județului și 00:15-01:15 pentru localitățile Nițchidorf, Gătaia și Tormac.

În urma ploilor abundente, în dispeceratul inspectoratului s-au înregistrat peste 80 de apeluri pe numărul unic 112, prin care cetățenii au solicitat intervenția pompierilor la mai multe adrese din municipiul Timișoara și localitățile limitrofe.

Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a 3 instituții publice (Casa Tineretului, Str. Arieș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” și Maternitatea Bega), 18 case, 9 curți, 10 beciuri și subsoluri inundate și 6 anexe gospodărești.

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți – un copac căzut pe calea ferată pe raza localității Satchinez, și alți doi copaci căzuți în Timișoara.

Pentru coordonarea eficientă a echipajelor din teren, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă. De asemenea, s-a dispus creșterea capacității operaționale la cele două detașamente de pompieri din Timișoara.

În sprijinul pompierilor din Timișoara au venit și colegi din cadrul Stațiilor de Pompieri Buziaș și Deta și Detașamentul de pompieri Lugoj, astfel peste 250 de pompieri au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile generate de fenomenele meteo periculoase”, a comunicat, vineri dimineața, ISU Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns