Ninsori şi viscol, inclusiv în Vest. La Timişoara, temperaturile scad până la – 8 grade!

Ninsori şi viscol, inclusiv în Vest. La Timişoara, temperaturile scad până la - 8 grade!

Ninsori şi viscol, inclusiv în Vest. La Timişoara, temperaturile scad până la – 8 grade!

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un Cod galben de ninsori și viscol la munte, în 26 de județe, valabil până duminică. ANM a transmis și o informare meteo, în care avertizează că ninsorile cuprind toată țara. Vremea devine geroasă de duminică.

Timişoara

În judeţul Timiş, vremea va intra într-un proces de răcire începând cu ziua de sâmbătă, când nu vor fi mai mult de 2 grade în zona Timişoarei, duminică vom avea doar temperaturi negative (- 3 / – 6 grade), iar luni şi marţi se vor înregistra minime de – 8 grade şi maxime de cel mult 1 grad.

Potrivit avertizării Cod galben, de vineri ora 20.00 până duminică ora 18.00 va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută.

În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Codul galben va fi valabil pentru județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Informarea meteo, valabilă în intervalul vineri ora 10.00 – duminică la ora 18.00, avertizează că aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

CITEŞTE ŞI: Zeci de şoferi care au oprit sau staţionat neregulamentar, amendaţi de Poliţia Locală Timişoara

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice, conform Mediafax.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *