Nicolae Robu, după ce a fost pus sub acuzare: Nu demisionez. Legea privind abuzul în serviciu trebuie corectată

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA, că nu va demisiona din funcţia de edil şi că legea privind abuzul în serviciu trebuie corectată pentru ca infractorii să fie condamnaţi, dar cei de bună-credinţă să nu fie expuşi atunci când iau decizii.
„Nu am motive să demisionez, n-am chiar niciun motiv”, a declarat Nicolae Robu vineri, la ieşirea de la DNA.

Legat de modificarea prevederilor ce reglementează abuzul în serviciu, Robu a spus că legea trebuie corectată. „În lege să nu mai fie ambiguităţi. Legea trebuie să fie aspră cu infractorii şi să nu expună persoanele de bună-credinţă care iau decizii în mod onest şi loial”, a afirmat Robu.

Şi Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a declarat că e nevoie de reglementări clare. „Trebuie reanalizat ceea ce se întamplă. Nu e în folosul nici administraţiei, nici al oamenilor şi cred că ar trebui reanalizat la modul foarte serios sub forma unei legi foarte clare pentru că acum sunt improvizaţii. Cu tot respectul şi regretul trebuie să constat ca unii sunt cu OUG 13 şi 14 cu un punct de vedere, alţii sunt cu un alt punct de vedere. Asta derivă din faptul că legislaţia nu este consecventă, atunci trebuie un punct de vedere prin Parlament şi făcut sub forma unei legi”, a spus Ciuhandu.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, după audierea de la DNA, că este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu vânzarea unor case din centrul istoric al oraşului, acesta precizând că se consideră nevinovat. Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost pus sub învinuire în acelaşi dosar pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea unor case naţionalizate din Timişoara. În aceeaşi cauză este cercetat şi viceprimarul Traian Stoia.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre retrocedarea ilegală a 968 de imobile din zona centrala a Timişoarei, prejudiciul fiind estimat la 40 de milioane de euro. În dosar sunt vizaţi mai mulţi funcţionari, conform mediafax.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 Răspunsuri “Nicolae Robu, după ce a fost pus sub acuzare: Nu demisionez. Legea privind abuzul în serviciu trebuie corectată

  1. Acelasi circ este si la Buzias unde fostul director al falimentarei statiuni balneare,fostul PSD-ist ,PDL-ist si mai nou PNL-ist ,devenit peste noapte simbolul luptei impotriva tiraniei dar si un exemplu al cinstei si corectitudinii l incearca sa determine cumpararea statiunii balneare de catre Primarie ,desi cunoaste faptul ca aceasta este falimentara.Cumparand-o crede ca ascunde urmele managementului sau defectuos ?
    Halo DNA, esti pe faza?

  2. Hai la proteste D-nul Robu -urmarit penal- strigati jos ordonanta 13, cine sapa groapa altuia pica el in ea. Unde sunt tinerii frumosi si liberi sa strige ,,DNA sa vina sa va ia, uite ca a venit si l-a saltat pe Robu-PNL. D-nul Robu urmatorul gest al d-voastra este DEMISIA – asta daca mai aveti un pic de decenta.. Apropo si sa-l luati si pe Diaconu cu d-voastra .

  3. Culmea prostiei la PNL : sa urli in piata publica „Jos ordonanta 13” apoi sa ceri reformularea abuzului in serviciu. Exista o vorba: Dumnezeu nu bate cu bata ! Si uneori loveste cu barosul..Asa e cand te duci ca oaia dupa turma si nu gandesti cu capul tau. Aviz celor care nici macar nu au citit ordonanta 13.

  4. Astăzi PNL Timis este condus de doi urmariti penali. Robu la Județ si Diaconu laTimisoara. Demisia domnilor este un act unilateral si obligatoriu.

  5. Bai Robu Mascariciu, ati manifestat isteric si cretinesc impotriva ordonantzei 13, ati facut clabuci de indignare…Acum vrei lege clara pe abuzul in serviciu, mama ce prost esti. Sper sa infunzi puscaria multi ani, cu toate ca esti doar prost, MARELE MAFIIOT este Ciuhandu!

Lasă un răspuns