Nicolae Robu: „Dacă poliția vrea să dea amenzi, le dă, dacă nu, nu!” Ce părere au şoferii timişoreni

big brother 1

În timp ce reprezentanții poliției rutiere susțin că mai au unele detalii birocratice de pus la punct în privința utilizării radarelor și camerelor video pentru a da amenzi, conducerea Primăriei Timișoara susține, în continuare, că sistemul este „la cheie”.

Primarul Nicolae Robu a explicat, marţi, că sistemul de trafic management a intrat în funcțiune plenar, inclusiv cu componentele sale de asigurare a creșterii securității în trafic.

„Începând de astăzi, radarele pe care le avem în sistem și camerele video vor da informații care vor fi și analizate. Până acum, informațiile au fost transmise de către aceste elemente ale sistemului, dar ele doar s-au stocat și, din când în când, s-a mai făcut câte un acces, atunci când ne erau semnalate diverse evenimente. De acum, sistemul este în funcțiune inclusiv cu această capabilitate a sa de a oferi suport pentru aplicarea de amenzi.

Dacă poliția vrea să aplice amenzile, le aplică, dacă nu vrea, nu le aplică. Din partea noastră, a municipalității, există toată deschiderea, permitem accesul poliției la toate informațiile și, dincolo de serviciul rutier, oferim acces și altor structuri pentru identificarea celor ce fac fărădelegi și pentru crearea de premise pentru pedepsirea lor.

Există senzori, totul este omologat, se determină viteza cu care se circulă, se înregistrează video dacă o mașină trece pe roșu printr-o intersecție, deci toate informațiile pe baza cărora se pot aplica sancțiuni sunt oferite de sistem de o manieră în care se procedează și în alte părți.

Dacă în România noi vrem să moară oameni și nu să luăm măsuri de descurajare a unor acte iresponsabile, poate fi și asta o opțiune. Zi de zi sunt o mulțime de indivizi care trec pe roșu. Orice trecere cu mașina pe roșu pune în pericol viața unor oameni nevinovați, care ar putea să intre în coliziune, respectând legea, venind pe direcția perpendiculară”, a precizat Nicolae Robu.

De altfel, reprezentanții poliției rutiere au fost prezenți la recepția finală a sistemului și au vizionat demonstrațiile. Eventualele sancțiuni nu sunt aplicate nici de municipalitate și nici de poliția locală, care doar gestionează sistemul de management al traficului și oferă poliției naționale datele necesare.

Semafoarele merg „impecabil”

Dacă radarele și camerele au intrat deja în acțiune, în privința semafoarelor care ar trebui să facă traficul mai lin, conducerea municipalității cere, pentru a nu se știe câta oară în ultimele luni, răbdare din partea participanților la trafic.

O mare parte a timișorenilor se declară nemulțumiți de numărul mare de semafoare instalate, de a căror eficiență nu sunt nici pe departe convinși. De asemenea, mulți consideră că se circula mai bine înainte de implementarea sistemului de management al traficului.

Dar, acolo unde s-a terminat punerea la punct, sistemul merge impecabil, susține primarul Nicolae Robu, dând ca exemplu bulevardul Take Ionescu, de la Punctele Cardinale spre ieșirea din Timișoara. În schimb, pe sensul de intrare în oraș, s-ar fi modificat parametri de semforizare, astfel că trei sau patru semafoare din 11 se prind pe roșu.

Sistemul de management al traficului din Timișoara are șapte trasee pe care specialiștii spun că se pretează unda verde, iar în rest se merge pe principiul controlului adaptiv. Deși au trecut patru luni și jumătate de la punerea în funcțiune a sistemului, îmbunătățirile întârzie să apară.

Cu ocazia recepției finale de marţi, au fost testate și semafoarele din Piața Iuliu Maniu, care au făcut ca șirurile de autovehicule să se întindă pe sute de metri. În timp ce specialiștii primăriei susțin că finalizarea lucrărilor de la pasajele Jiul și Popa Șapcă, precum și amenajarea unei benzi suplimentare de circulație în Piața Mărăști (lucrare pentru care nu s-a găsit încă proiectantul) vor fluidiza traficul, șoferii care își pierd zilnic zeci de minute la volan și-au pierdut răbdarea și ar dori rezultate concrete cât mai rapid.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Nicolae Robu: „Dacă poliția vrea să dea amenzi, le dă, dacă nu, nu!” Ce părere au şoferii timişoreni

  1. Sa dam cat mai multe amenzi, sa facem bani, sa ne cumparam vopsea de par si multi, multi palmieri. Sa infloreasca si sa ne punem florile in par, sa fim primarul cel mai prost din tara.

  2. Cea mai proasta alegere e sa puna semafoare si in interiorul fostelor sensuri giratorii. Era de ajuns la intrare in sens. Exemplu e sensul din piata Iosefin unde masinile blocate in sens nu lasa sa treaca masinile care vor sa intre in sens… da specialistii domnului Robu stiu mai bine….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *