Nicolae Robu, candidatul PSD-PNL la Primăria Timișoara, și-a prezentat “Programul de guvernare locală competentă și eficientă” a orașului

Nicolae Robu, candidatul PSD-PNL la Primăria Timișoara și-a prezentat “Programul de guvernare locală competentă și eficientă” a orașului

Nicolae Robu, candidatul PSD-PNL la Primăria Timișoara, și-a prezentat “Programul de guvernare locală competentă și eficientă” a orașului

Principalul favorit în cursa electorală pentru fotoliul de primar al Timișoarei, conform sondajelor, liberalul Nicolae Robu, și-a lansat candidatura, sâmbătă, 20 aprilie 2024, într-o sală arhiplină, animată de peste 1000 de susținători, membri de partid din alianța PSD-PNL, dar și simpli cetățeni.

Prezentator și moderator a fost europarlamentarul Cristian Bușoi, președinte al PNL Timișoara.

Pe scenă, la microfon au vorbit Alfred Simonis, președinte al PSD Timiș și președinte interimar al Camerei Deputaților, el însuși candidat pentru funcția de președinte la Consiliul Județean Timiș din partea PSD-PNL, eurodeputatul Vasile Blaga, președinte al PNL Timiș, deputatul liberal Marilen Pirtea, fostul subprefect PSD de Timiș Sorin Ionescu și, de departe cel mai emoționat, omul de afaceri liberal Ionuț Gaiță, șeful de campanie al lui Nicolae Robu.

Atmosfera a fost festivă, iar liberalii și social-democrații au rezonat la discursurile celor prezenți.

Seria prezentărilor a fost deschisă de către europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele interimar al PNL Timișoara.

Nicolae Robu, candidatul PSD-PNL la Primăria Timișoara, și-a prezentat “Programul de guvernare locală competentă și eficientă” a orașului

“E important să înțeleagă toată lumea că am făcut această alianță la nivel național și în Timiș, în Timișoara, pentru binele comun al tuturor românilor. Fără acest demers al PNL și PSD, țara ar fi putut să ajungă în haos.

Forța noastră, a alianței, stă în capacitatea de a performa în guvernarea locală și centrală. Suntem partidele cu cei mai mulți primari din țară. Dar și mai important este că am demonstrat că ne pasă de comunități și să ne facem datoria față de români.

În acest moment crucial trebuie să câștigăm atât Primăria Timișoara, cât și în Consiliul Județean. Poarta de vest a României trebuie să ajungă în mâinile unor gospodari adevărați, oameni care nu doar vorbesc despre administrație, dar care au demonstrat competență și experiență în gestionarea resurselor și implementarea proiectelor importante.

Nicolae Robu și Alfred Simonis sunt acești lideri. Ei nu vor doar să câștige alegerile, au viziunea necesară pentru a face Timișoara și județul Timiș să prospere din nou. Acești oameni nu se tem să meargă la București sau la Bruxelles pentru a aduce fonduri guvernamentale și europene necesare.

Și vă spun din experiența mea, ca om care a condus în ultimii cinci ani una dintre cele mai grele comisii din Parlamentul European, cea de Industrie și Energie, că putem fi la masa deciziei, putem influența politica europeană, iar de aici, din Timiș, putem influența mult mai mult politica națională.

Nicolae Robu și Alfred Simonis sunt capabili să readucă bogăția și prosperitatea în Timișoara și în județul Timiș. Împreună, ei vor face ca Timișoara să strălucească din nou și să fim un exemplu de succes pentru toată România”, a declarat Bușoi.

Un apel la încredere în actuala alianță a făcut și președintele interimar al filialei Timiș a PNL, eurodeputatul Vasile Blaga, care a ridicat și întrebarea ce a făcut administrația Fritz, în ultimii patru ani, pentru Timișoara.

blaga 2

“Bine ne revedem cu ocazia prezentării programului de guvernare locală de către domnul profesor Nicolae Robu, cu care sunt convins că va câștiga Primăria Municipiului Timișoara în 9 iunie.

Va fi o bătălie pentru funcția de primar, cea mai tare bătălie în Timișoara, din ultimii 30 de ani. Clar. Pe de-o parte, domnul primar Nicolae Robu, care a dat atâtea proiecte în Timișoara, de numele căruia se leagă devenirea Timișoarei.

De cealaltă parte, domnul primar Fritz care nu a făcut nimic. Eu susțin în permanență că primarul este alesul local cel mai ancorat în colectivitatea lui. El își începe campania electorală de a doua zi după ce este ales, pentru că el trebuie să implementeze ceea ce a promis cetățenilor.

Și pentru asta este nevoie de profesionalism. Este nevoie de multă experiență și domnul Robu le are din plin. Așa cum spuneam, domnul Fritz nu a făcut nimic, vorbește foarte frumos, minte excepțional, dar oare nu e prea puțin?”, s-a întrebat pe final Vasile Blaga.

Candidatul la președinția Consiliului Județean Timiș, deputatul PSD Alfred Simonis, a animat scena, pe un ton de glumă, rememorând interacțiunile din trecut cu Nicolae Robu, din ședințele de consiliu local. Simonis a spus că, acum un deceniu, nu s-ar fi gândit că va fi în această postură, cea de aliat politic.

alfred simonis1 1

“Trebuie să recunoaștem că aceste două partide mari, cele mai mari partide din România și aproape de fiecare dintre cele mai mari din Timiș, au avut o relație complicată în ultimii ani și e firesc, să zic așa. Cine își imagina în urmă cu 10 ani, în 2014, atunci când eram liderul consilierilor locali PSD, când îl atacam în fiecare ședință pe Nicolae Robu, încercând să îl fac să-mi răspundă la fel, încercând să îmi cresc notorietatea, fiind la început de carieră politică… cine își imagina că vom candida, după 10 ani, împreună? Unul pentru Primăria Timișoara și altul pentru Consiliul Județean. Aproape nimeni. Deci eu de aceea îl atacam să îl fac să-mi răspundă și la un moment dat ajung să candidez la o astfel de poziție. Nu vreau să fiu arogant, dar pare că mi-a a ieșit.

Cine își imagina că se vor alia Nica și Chira, dacă nu mai știți cine e Chira, că se vor alia Fritz și Nica, că se vor alia Drulă, de fapt Orban cu Băsescu prima dată și după aia cu Drulă. Și că Drulă va veni să salveze Timișoara și România? Cu Orban și Băsescu, niște novice într-ale politicii și tinere speranțe amândoi.

Cum Dumnezeu s-au păcălit pentru ca să facă alianța asta nu înțelegem noi. Dar iată că au făcut-o și asta e de bun augur pentru noi. Cred că etapa în care ne-am dezbinat unii pe alții sau am fost dezbinați unii cu alții ar trebui să fie depășită. Știți că am făcut toți greșeli în trecut, și eu, și domnul Robu, și ceilalți și e firesc să fie așa.

Cel mai mare avantaj al nostru și mai ales al domnului Robu este că nici măcar adversarii politici nu îl atacă prin astfel de sloganuri, cum că nu ar fi făcut nimic. Au zis că nu știu ce director din primărie a angajat nu știu pe cine și că nu știu ce corupție… oameni buni, Nicolae Robu locuiește în același apartament de 30 de ani, după ce a fost prorector, rector, senator, primar două mandate, locuiește în același apartament de 30 de ani.

Poți să spui orice, dar nu că a fost corupție în jurul său. Prin urmare sunt și proști și neinspirați cei care au o astfel de abordare. Sunt și falși, și cinici. Și sunt într-o logică care nu cred că va prinde la Timișoara. Nu vreau să ducem, să facem o campanie prin care ne atacăm adversarii, maxim să răspundem atunci când suntem atacați.

Ce mă angajez în fața dumneavoastră este că voi avea, în măsura în care mă vor vota timișenii, pe 9 iunie, împreună cu Nicolae Robu, o relație excelentă între cele două instituții.

Asta vă propunem noi, eu și Nicolae Robu, ca de acum înainte, indiferent de disputele politice în campanii și disputele care pot apărea între oamenii politici și după alegeri, vă promitem că obiectivele mari ale acestui județ, ale acestui municipiu vor avea susținere comună, atât a domniei sale, cât și a mea. Avem câteva obiective în derulare și am notat aici stadionul, e o bucurie să vă anunț și cred că domnul Robu se va bucura foarte tare.

Deci este parte a procesului de a convinge Guvernul să vină joia viitoare la Timișoara și să dea hotărârea de Guvern pentru aprobarea finalizării stadionului de aici, de la Timișoara, nu doar pentru că este campania electorală, ci pentru că Guvernul României, în această formulă cu cele două mari partide în coaliția de guvernare, trebuie să vină să dea un semnal.

Timișul și Timișoara vor deveni parte componentă din proiectul Guvernului de dezvoltare a acestei țări. Și nu mai suntem de fiecare dată la coadă cu institutul oncologic, descărcări de pe centură, cele două centuri de sud și de vest, spitalul de mari arși, aeroportul care a fost inaugurat. Toate aceste obiective sunt extrem de importante, dar dacă vrem să recuperăm decalaje, nu ne putem opri doar la acestea.

De fiecare dată când obținem o finanțare trebuie să ne orientăm pentru nou, miză mai mare.

Partidul Social Democrat îi acordă întreg sprijinul domnului Nicolae Robu pentru a câștiga alegerile pe 9 iunie și a dezvolta acest municipiu în continuare pentru a realiza proiecte majore, așa cum s-au întâmplat în Timișoara, în perioada domniei sale.

Poate cineva să spună un obiectiv a altor administrații început și finalizat, în afară de amenda de 35 de milioane de euro pe care a primit-o la Colterm? Închei citând un coleg de-al meu, fost președinte pe Timiș, care în 2012, în campanie, mergea prin localități și spune așa: “Dacă v-am greșit vreodată cu ceva, dacă v-am supărat cu ceva și cu siguranță am făcut-o, pe 9 iunie luați ștampila și loviți-mă pe buletinul de vot”.

Sunt convins că în echipă cu domnul Robu și cu mine, ca și președinte de Consiliu Județean, cu sprijinul lui Sorin Grindeanu, unul dintre cei mai performanți miniștri, putem ridica Timișoara și Timișul”, a spus Alfred Simonis.

Cel mai emoționat a fost chiar candidatul PSD-PNL la Primăria Timișoara, căruia i-au dat lacrimile când și-a început discursul în aplauzele celor o mie de oameni din sală.

Nicolae Robu, candidatul PSD-PNL la Primăria Timișoara, și-a prezentat “Programul de guvernare locală competentă și eficientă” a orașului

“Am câteva mii de cursuri ținute în fața studenților, am un număr neneglijabil, nu foarte mare, dar neneglijabil, de speech-uri ținute pe scene politice, dar emoția de acum depășește tot ce am trăit alte dăți…

Acea înfrângere din 2020 mi-a prins foarte bine. A fost un prilej de analiză lucidă, ce am făcut și ne-am identificat multe greșeli și de atitudine față de oraș. Am pus viață din viața mea.

M-ați auzit de mai multe ori spunând că nu mai vreau să fac politică. Sunt ferm hotărât și asta spun și în acest cadru. Eu nu mai vreau să fac politică. Tot ce vreau este să facă administrație, să fac administrație pentru orașul pe care îl iubesc.

Așa că haideți să trecem la administrație. Voi începe cu câteva elemente de viziune privind Timișoara viitorilor ani. Apoi toată abordarea este structurată pe programe operaționale, pe sub-programe, pe axe, pe sub-axe și bineînțeles, în final, pe obiective concrete.

Ce ne dorim să fie Timișoara în următorii ani? De aici trebuie să plecăm. Eu zic că trebuie să ne dorim ca Timișoara să fie un loc în care se trăiește bine, în libertate, prosperitate, securitate și calm. Toate acestea sunt extrem de importante.

Ce ne mai dorim? Să fie un centru de producție industrială preponderent cu valoare adăugată ridicată, aliniată conceptelor de smart industry și industry 4.0 în domenii precum IT, automotive, prelucări mecanice de înaltă tehnicitate și orice alt domeniu nepoluat.

Ne dorim, de asemenea, să fie un centru furnizor de servicii bancare, logistică, de consultanță, comercială, de sănătate, educaționale, de cercetare-dezvoltare, inovare și de loisir.

Ne mai dorim să fie un centru academic de excelență. Există universități puternice și trebuie să le folosim. Centrul acesta trebuie să fie formator de ingineri, de profesori, economiști, juriști, artiști, medici, farmaciști, specialiști în agricultură și medicină veterinară.

Ne dorim să fie centrul formator de meseriași și personal divers, cu studii medii. Fără acest corp, o societate nu se poate dezvolta. Este la fel de important un asemenea corp ca și cel de super-elită în zona de cercetare.

Ne mai dorim ca Timișoara să fie un centru turistic și vorbim de turism cultural, de turism comercial și de turism de loisir. Și nu e de neglijat nici turismul de afaceri”, a punctat Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Timișoara, în competiția Destinația Anului 2024 la categoria Oraşe care inspiră. Cum puteți vota

Ca o premieră, el a anunțat că, dacă va redeveni primarul Timișoarei, îl va numi ca și consilier pentru diaspora de peste Prut care trăiește în zonă, pe consulul onorific al Moldovei la Timișoara, Silviu Sofronie.

Dezbaterea, dar și Programul complet de guvernare locală competentă și eficientă a lui Nicolae Robu, cu toate componentele sociale, economice, administrative, de la industrie la transport public, de la spații verzi la sport și timp liber, parcări sau drumuri și curățenie pot fi vizionate și consultate aici: (1) Facebook sau (6) Facebook Live | Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Nicolae Robu, candidatul PSD-PNL la Primăria Timișoara, și-a prezentat “Programul de guvernare locală competentă și eficientă” a orașului

  1. Oo iar a aparut Mirciulica sa-l ridice in slavi pe ultracinstitul Robu. Care principal favorit Mirciulica? Care sondaje? Alea facute intre voi doi? Stii tu cine. Esti penibil din nou, sper sa ti revii dupa 9 iunie. Si sa te apuci de altceva. Ca la scris… esti praf.

    1. Oooo, v-ati trezit din amorteala! Felicitari! Nu stiu la „care noi doi” te referi, dar stii tu mai bine, se pare, ce e in bucataria altora. Cat despre ce, cat si cum scriu eu de 30 de ani, nu ai competenta sa iti dai cu parerea. Mai ales daca nu intelegi niste nuante, pentru ca nu ai cum. Te chinui aiurea cu IP-urile are dinamice. Dar esti comic in grobianismul tau. Hai noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *