”Nici cu bani mai mulți n-ar fi câștigat aurul!”. Reacție neașteptată a lui Eduard Novak la adresa vicecampioanei olimpice Ana Maria Popescu

”Nici cu bani mai mulți n-ar fi câștigat aurul!”. Reacție neașteptată a lui Eduard Novak la adresa vicecampioanei olimpice Ana Maria Popescu

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat că, şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, sportiva Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic, conform digi24.ro. „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Eduard Novak.

Eduard Novak, reacție neașteptată după atacul dur al Anei Maria Popescu

Scrimera română Ana-Maria Popescu a afirmat, după ce a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă, că speră ca această performanţă să fie suficientă astfel încât să fie asigurat un buget pentru viitorul scrimei româneşti.

”Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când ‘Brînză a pierdut aurul’. Sper să fie ceva mai bine și medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, a declarat Ana Maria Popescu.

Novak a precizat că, pentru el medalia câştigată de Ana-Maria Popescu este de aur, şi nu de argint, fiind o campioană „uriaşă”: „Ana-Maria Popescu a obţinut un super rezultat, sincer peste aşteptările mele. Dar pentru mine această medalie de argint este o medalie de aur. Pentru Ana-Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriaşă a României”.

Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin ”tuşa de aur”, informează Agerpres.

Foto: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “”Nici cu bani mai mulți n-ar fi câștigat aurul!”. Reacție neașteptată a lui Eduard Novak la adresa vicecampioanei olimpice Ana Maria Popescu

  1. Da, astia care confunda disciplinele sportive , isi dau cu parerea in toate.
    De fapt e la moda : politicianul roman se pricepe la toate, dar de fapt la nimic !
    In afara de „interesele” de partid !
    Ca sa ma exprim elegant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *