Nereguli la un mare spital din vestul țării: medic-șef retrogradat, salarii tăiate pentru 15 cadre medicale. Ce erori au făcut

spital arad 3

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a anunțat, marți, rezultatul controlului intern făcut în urma unor nereguli semnalate de fiica unei paciente care a decedat. 16 cadre medicale, între care și medicul-şef al unei secţii Covid-19, au fost sancționate pentru nerespectarea unor proceduri şi completarea eronată a fişelor de tratament.

CITEȘTE ȘI: Rata de infectare, 9 martie: Timişoara-6,96, Moşniţa Nouă-11,90, Mănăștiur-11,50, Valcani-11,40, Otelec-9,85, Giroc-9,80, Dumbrăvița-9,69, Jebel-8,95. Toate localităţile

Comisia de disciplină a SCJU Arad a început cercetările interne în urma apariției în spațiul public a unor declaraţii ale fiicei unei paciente care a decedat în Secţia Covid-19 Grădişte. Aceasta a reclamat faptul că mama sa nu a primit un tratament corespunzător şi că fişele privind medicaţia administrată au fost completate în spital chiar şi după deces.

În concluzia raportului se arată că 16 angajaţi au încălcat proceduri interne şi nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu din fişele de post aferente.

Principalul responsabil de faptul că subordonaţii nu au urmat anumite proceduri interne şi au făcut greşeli în completarea documentelor medicale este considerat medicul-şef pe Gheorghe Nini, care a fost retrogradat.

De asemenea, asistentul medical care a completat ”necorespunzător, în avans şi nu zilnic planul de îngrijire al pacientei” a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10% timp de două luni, iar alţi 14 asistenţi medicali vor avea salariul redus cu 5% o lună.

Comisia a precizat că nu este îndreptăţită să analizeze cazul și din punct de vedere al malpraxisului.

Conducerea SCJU Arad a anunţat și că a depus o plângere penală cu privire la afirmaţii făcute de o femeie care a susţinut în spaţiul public că a dat mită în spital pentru a obţine un loc la ATI pentru o rudă bolnavă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns