Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ”Suntem pe panta ascendentă a curbei”. Ce spune despre 15 mai şi când aşteaptă autorităţile al doilea val

nelu tataru 2

Nelu Tataru susţine că deocamdată nu se gândeşte la relaxare. Din punctul său de vedere acest lucru se va întâmpla când vei vedea două săptămâni de scădere continuă a numărului de cazuri. Valul doi al epidemiei ar putea veni în octombrie – decembrie, dar totul depinde de ce faci acum.

Dacă temperaturile ridicate şi vremea bună din ultimele zile te-au făcut să te gândeşti că nu mai e mult până la jumătatea lunii mai şi că vei putea să ieşi să te plimbi sau să te vezi cu prietenii, ministrul Sănătăţii îţi spune că mai ai nevoie de puţină răbdare.
”Putem spera la relaxare, dar nu mă gândesc la relaxare, nu până în data de 15 mai. Suntem pe panta ascendentă a curbei, avem încă cazuri noi, avem încă focare noi”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.
Cum vei şti când va fi bine? Când vei vedea două săptămâni în care în fiecare zi scade a numărul de cazuri confirmate şi a pacienţilor din Terapie Intensivă. Totul depinde de ce faci tu zilele acestea. Iar faptul că ai stat în casă de Paşte sau acum de 1 mai, ne dă tuturor o speranţă la relaxare.
”Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care erau altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe ca o zi frumoasă, ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.
Nelu Tataru a vizitat sâmbătă mai multe spitale din Vaslui şi Iaşi, tocmai pentru a vedea şi care este starea de spirit a personalului medical, dar şi situaţia echipamentelor şi cum sunt evaluaţi pacienţii.
SURSA: MEDIAFAX

Foto: Mediafax

 

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *