Nelu Tătaru, mesaj pentru românii care vor să se întoarcă acasă de Crăciun sau Revelion

tataru 2

Ministrul Sănătății a anunțat în ce condiții pot reveni românii în țară, de Crăciun și Revelion. Nelu Tătaru a făcut declarații după vizita efectuată la Spitalul Județean Constanța.

CITEȘTE ȘI: Rata de infectare cu Covid continuă să crească în Timiş. Cele mai afectate localităţi, potrivit informaţiilor de ultimă oră

În timpul vizitei la Constanța de joi, ministrul Sănătății a fost întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea ca România să fie în „lockdown” de Crăciun și Revelion, dar și în ce condiții cetățenii din diaspora pot reveni în țară cu ocazia Sărbătorilor.

„Nu avem în discuție acest lucru. Mă repet, la fiecare comunitate locală se aplică acele restricții și acele măsuri în funcție de evoluția transmiterii comunitare”, a precizat Nelu Tătaru.

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și în ce condiții pot reveni cetățenii din diaspora în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri în toată Europa:

„După cum știți, sunt acele țări care o rata de infectare mai mare ca a anoastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vine pentru trei zilei vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ. Dacă vin pentru mai mult timp intră în carantină, cu posibilitatea ca în cea de-a 8 zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10 să iasă din carantină”, a precizat Tătaru.

Nelu Tătaru: Nu se impune carantină la nivel național

Ministrul Sănătății a mers, joi, în județul Constanța, pentru a evalua situația epidemiologică din județ, dar și capacitatea de tratare și testare privind infecția cu noul coronavirus în zonă.

Potrivit lui Nelu Tătaru, urmează încă o perioadă dificilă de posibilă creștere a numărului de cazuri noi:

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”.

Ministrul Sănătății a mai spus că nu se impune carantină la nivel național.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns