Nelu Tătaru: Locurile la ATI se eliberează prin vindecare sau deces. Sperăm la alte 200 de paturi până la finalul lunii

ati 5

Nelu Tătaru a declarat că în acest moment sunt pregătite 1.200 de locuri pentru Terapie Intensivă, în România, peste 800 fiind deja ocupate, adăugând că până la finalul lunii speră să existe alte 200 de paturi. Ministrul a explicat că paturile de Terapie Intensivă, unde ajung cele mai grave cazuri Covid, se eliberează „doar prin vindecare sau prin deces”.

Ministrul a explicat că paturile de Terapie Intensivă, unde ajung cele mai grave cazuri Covid, se eliberează „doar prin vindecare sau prin deces”.

În momentul în care impunem acele restricţii, noi trebuie să ne aşteptăm că e o frânare, că vom avea o creştere foarte mică de la o zi la alta, dar acea frânare o vedem în 14 – 28 de zile, în condiţiile în care se respectă aceste precauţii. Rămâne ca, după aia să ne aşezăm într-un platou, să putem scădea. Nerespectând aceste reguli, vom întinde foarte mult şi vom avea numărul de transmiteri crescute, cu focare multe şi cu numărul de cazuri noi crescut”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că până la sfârșitul lunii, celor 1200 de paturi ATI existente în acest moment li se vor adăuga alte 200.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns