Nedeea Românilor de Pretutindeni învăluie din nou “Valea lui Liman”

Tradiționala manifestare de la Valea lui Liman, dedicată românilor de pretutindeni, a ajuns anul acesta la cea de-a 46-a ediție, reunind pe scena din apropierea complexului turistic, nume cunoscute ale muzicii bănățene alături de ansambluri din Ro­mânia, Serbia și Ungaria.

Astfel, în zilele de 11 și 12 august, iubitorii de folclor vor putea asculta melodii interpretate de Lena Miclăuș, Ramona Ilieși Drăgan, Alessandra Lazăr și Bianca Braun, în acompaniamentul formației “Frații Drăgan”.

De asemenea, vor evolua dan­satorii de la Ansamblul Du­deșteana, Ansamblul Ghio­­celul, Ansamblul Boldureanca, Ansamblul Cununa Timișului, Ansamblul Doina Bi­horului (Ungaria) și Ansam­blul Iablanca din Serbia.

“Am încercat să aducem interpreţi îndrăgiți ai folclorului bănăţean şi ansambluri folclorice care să ofere o diversitate coregrafică şi spectacole de calitate.De asemenea, nici tineretul nu a fost privat de muzica vârstei, pentru ei va susține un concert, formația Vest Phoenix Cover.

Aşteptăm cât mai multă lume în frumosul loc al Tomeştiului, numit Valea lui Liman”, ne-a spus Costel Medelean, primarul comunei Tomeşti.

Manifestarea va debuta sâmbătă 11 august de la ora 19, cu o seară dedicată tineretului, iar duminică de la ora 11, cei prezenți se vor delecta cu muzică populară. Organizatori sunt Primăria comunei Tomești și Consiliul Județean Timiș.

 

redesteptarea.ro

0 Comments

No Comment.