Neaga, „uns” manager sportiv la Poli >> Ziua de luni a mai adus o noutate – legitimarea atacantului Fabian Lokaj

Adrian Neaga Poli Timisoara

Spre surprinderea tuturor, inclusiv a antrenorului Ionuţ Popa şi a fotbaliştilor alb-violeţi, fostul internaţional Adrian Neaga, jucător cu şase prezenţe în prima reprezentativă a României, ultima dată antrenor la Atletic Bradu, în Liga a III-a, a fost prezentat, luni, la un hotel din Timişoara, ca noul manager sportiv al lui Poli. Acesta îl înlocuieşte pe Ioan Miculaş, care a ocupat mai multe funcţii de conducere, acum fiind tras pe linie moartă şi amintit doar ca membru fondator, spre dezamăgirea „principalului” Popa.

„Le mulţumesc celor de aici pentru şansa oferită. Când mi-am început activitatea de fotbalist am făcut-o tot sub culorile alb-violet. Sper să realizez cât mai multe la Timişoara. Am fost prezent la câteva meciuri ale lui Poli şi am fost dezamăgit când am văzut stadionul aproape gol. Aş vrea să văd cât mai mulţi oameni în tribune, îmi aduc aminte că am evoluat pe <<Dan Păltinişanu>> pe o ploaie teribilă şi erau 40.000 de oameni care cântau cu toate că echipa lor favorită era condusă pe tabelă. Ştiu că acum există două echipe cu numele Poli şi îmi propun să aduc mai multă lume la meciuri. Eu am avut contract cu Bradu, dar nu puteam să-i las fără antrenor în timpul campionatului. Am aşteptat sfârşitul turului şi le mulţumesc că m-au înţeles”, a declarat Adrian Neaga.

Acesta a fost prezentat oficial de preşedintele Sorin Drăgoi, care a început conferinţa de ieri vorbind despre situaţia financiară a clubului bănăţean: „Din prima tranşă a drepturilor TV, am plătit datorii din urmă, peste 500.000 de euro, iar acum suntem cu salariile în urmă din august. Băieţii au înţeles, am vorbit cu ei şi am stabilit că vor primi următorii bani după meciul cu Dinamo, din ce vom încasa atunci pe bilete. Următorul salariu va fi achitat în decembrie. Mai avem câteva litigii pe rol, însă cea mai gravă problemă este că trebuie să plătim până la sfârşitul lunii noiembrie suma de 100.000 de euro firmei care ni l-a adus pe Pedro Henrique. Dacă n-o vom face, urmează să fim depunctaţi, iar în acel moment eu îmi voi prezenta demisia! Dar sperăm să rezolvăm şi această problemă şi facem încă o dată apel la cei care pot să ne ajute măcar cu un împrumut pe care îl vom returna atunci când vom primi a doua tranşă din drepturile TV, în 15 ianuarie. Am plătit jumătate din taxa la TAS pentru recuperarea punctelor, cealaltă jumătate ar trebui să o plătească FRF, aşa spune regula. Noi, ca şi club, am fost puşi în situaţia de a cheltui bani pentru a ne face dreptate. Mai avem litigii pentru grila de formare a jucătorilor Vasi şi Bîrnoi şi pentru plata a zece mii de lei lui Daniel Stanciu ca penalizare că nu i s-a achitat salariul la timp. Cu Sorescu suntem la comisie, el are în continuare contract cu noi, urmează să se ia o decizie. Bani avem doar din drepturile TV şi din contractele de sponsorizare. Unii ne mai dau motorină, alţii masă… În majoritatea timpului pe care îl petrecem în club ne gândim cum să facem rost de bani. De la autorităţile locale nu putem accesa fonduri aşa cum au făcut cei de la ASU Politehnica pentru că nu suntem cu certificatul fiscal pe zero. La ANAF avem o datorie de 1.200.000 de euro, care creşte în fiecare lună cu o penalizare de 40.000 de euro. Am făcut o întâmpinare la ei, au scos maşinile şi autocarul la vânzare”.

Antrenorul Ionuţ Popa regretă îndepărtarea lui Ioan Miculaş: „Am primit un telefon în urmă cu o oră, mi s-a spus că la antrenament va veni Adrian Neaga pentru a le fi prezentat jucătorilor ca director sportiv. El mi-a fost jucător la Mioveni. Poate să vină oricine la club, important este să facă lucruri bune. Nu mă interesează că unul este omul cuiva. În vară, când am alcătuit această echipă, domnul Miculaş a fost singurul care mi-a stat alături. Îi port respect, m-a ajutat mult, a suportat vitaminizarea jucătorilor din propriul buzunar. Sper ca persoanele din conducere să motiveze echipa, pentru că altfel problemele vor fi tot mfabian-lokaj-poli-timisoaraai greu de suportat. Jucătorii trebuie să fie mulţumiţi. La acest club s-au făcut şmecherii înainte. Pot să vă asigur că dacă mai încearcă cineva să facă o şmecherie eu voi fi denunţătorul, ca în cazul Microsoft”.

Tot luni, atacantul elveţiano-albanez Fabian Lokaj, în vârstă de 20 de ani, ultima dată la FC Koper, în Slovenia, a devenit polist cu acte-n regulă. „Sunt foarte fericit că am semnat cu Poli Timişoara. Am venit aici să ajut, am semnat pe trei ani, am găsit la Timişoara o familie”, au fost primele sale cuvinte în calitate de jucător al prim-divizionarei bănăţene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Neaga, „uns” manager sportiv la Poli >> Ziua de luni a mai adus o noutate – legitimarea atacantului Fabian Lokaj

  1. Fabiane ,sa marchezi la Poli macar jumatate din golurile marcate de conationalul tau Lulacu la Medias .Bine ai venit la Poli Timisoara succes, pt. succesul tau e si al nostru .

Lasă un răspuns