Ne mândrim cu el. Timișeanul Sergiu Novac, locul I la olimpiada națională de matematică

Elevii Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj au obținut noi rezultate de prestigiu la olimpiadele naționale desfășurate săptămâna trecută, dovedind încă o dată seriozitatea dascălilor şi implicarea elevilor în actul educaţional.

Sergiu Novac din clasa a X-a a continuat seria rezultatelor extraordinare obținute în ultimii ani ocupând din nou locul I la olimpiada națională de matematică desfășurată la Satu Mare.

Tânărul Sergiu a participat încă din gimnaziu la olimpiadele naţionale atât la fizică, cât şi la matematică. Anul trecut a participat la Olimpiada internaţională de la Yakutsk, primind o menţiune.

Acum, la barajul susținut după olimpiadă, a reușit cel mai bun rezultat al Lugojului din ultimii 30 de ani, calificându-se în premieră în lotul României (format din şase elevi, patru din București, unul din Constanța, unul din Lugoj) care va participa la Balcaniada de matematică.

Sergiu Novac ne-a menţionat că în formarea lui o importanţă deosebită a avut-o Delia Pană, profesoara lui, care i-a fost şi dirigintă: „Ea m-a ambiţionat, făcându-mă să-mi doresc să devin mai bun”. În ceea ce priveşte timpul alocat pregătirii la matematică, Sergiu ne-a dezvăluit că zilnic petrece în jur de şase ore.

După ce va termina liceul şi o facultate, tânărul doreşte să rămână în mediul universitar şi să lucreze în cercetare în domeniul matematicii. Sergiu îşi dedică puţinul timp liber pe care-l are prietenilor. O perioadă a făcut şi dans sportiv, din clasa a V-a până în a VIII-a, dar a fost nevoit să renunţe în favoarea matematicii.

Și olimpiada naţională de limba germană maternă a adus satisfacții brediceniștilor, eleva Isabella Floroni din clasa a XII-a ocupând un merituos loc al III-lea. De asemenea, eleva Anastasia Antănaș din clasa a XI-a obtinut mențiune la olimpiada națională de limba română.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns