Ne deranjează! Din Timișoara au dispărut refugii, panouri, chioșcuri…

A locui într-un oraș cu… pretenții, așa cum este sau se vrea a fi Timișoara, presupune, dincolo de cadrul legal care reglementează normele unei bune conviețuri, nu doar respectarea anumitor reguli de conduită, ci și anumite avantaje care ar trebui să decurgă în mod firesc cetățeanul onest.

Din păcate, lucrurile nu stau tocmai așa, dacă ne uităm cu atenție la ceea ce se întâmplă în municipiul de pe Bega. Un alt cetățean ne-a semnalat, recent, la rubrica ”Ne deranjează”, mai multe aspecte neplăcute, care vizează, per ansamblu, problema transportului în comun, dar și altele:

Buna ziua, câteva probleme… Au dispărut refugiile din staţiile mijloacelor de transport în comun: la cimitirul de lângă Iulius Town, staţia troleibuzului 14, Poşta Mare. La Piaţa Mărăşeşti a dispărut şi panoul de afişaj, chiar dacă nu funcționa corect. Nu mai vorbesc de chioşcurile de ziare din Piaţa Mărăşti şi Catedrală etc. (…).

Troleibuzele, nu toate, au câte trei validatoare pentru biletele de hârtie, în timp ce am călătorit cu autobuze care aveau defect singurul validator de bilete de hârtie. Pe traseul M14, unele (nu cunosc dacă toate) nu au validator de bilete de hârtie şi am fost martor când unui călător i s-a recomandat să se dea jos din troleibuz şi să aştepte unul cu numărul 14, invocându-se protocolul încheiat cu Primăria Dumbrăviţa. O fi la fel şi pe alte trasee periurbane, nu ştiu, dar politica parcă e păguboasă.

La Operă, plăcile naturale care îmbracă clădirea nu mai pot fi reutilizate. Oare miile de watti pe care i-a injectat domnul primar cu formaţiile sale nu au afectat şi structura pietrei? Consultaţi, vă rog, nişte universitari de la disciplinele de fizică, mecanică, să aflăm şi noi dacă este aşa sau nu.

Pe strada Vasile Alecsandri, înspre Piaţa Libertăţii, unde se reface o clădire veche, fost sediu PMP, amendat pentru vopsitul uşii, s-au montat ferestre din termopan, dar cu rame din plastic. Mi se pare mie, sau chiar aşa este? Ştiu că este o H.C.L. care prevedea rame de lemn, dar cine mai ştie… La parter o să fie restaurant, ştie domnul X pentru cine, că nu o să fie o sală de expoziţie, de care geme Timişoara. Cu gânduri bune pentru acest oraş, V.C.”.

Vă reamintim că „Renaşterea bănăţeană” a inaugurat rubrica „Ne deranjează!”. Cetăţenii Timişoarei şi ai celorlalte localităţi timişene, dar şi cei ai judeţelor limitrofe (Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad – aria de difuzare a ziarului) ne pot semnala aspecte supărătoare din viaţa cotidiană.

Sesizările – constând în câteva rânduri şi cel mult trei imagini concludente – trebuie trimise pe adresa de e-mail [email protected], cu menţiunea Pentru rubrica „Ne deranjează!”.

Redacţia îşi rezervă dreptul de a selecta şi publica, în ziarul tipărit şi în ediţia online, doar informaţiile pe care le consideră de interes, păstrând confidenţialitatea sursei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ne deranjează! Din Timișoara au dispărut refugii, panouri, chioșcuri…

Lasă un răspuns