Ne-au dat peste bot! Scrisul și oralul, într-o expoziție obscenă a Centrului de Proiecte Timișoara

Ne-au dat peste bot! Scrisul și oralul, într-o expoziție obscenă a Centrului de Proiecte Timișoara

O expoziție revoltătoare este prezentată în Piața Unirii din Timișoara. Este vorba de mai multe afișe care se doresc a fi reprezentări artistice, deși mai degrabă țin de prostie, vulgaritate și neștiință. Expoziția este organizată de Centrul de Proiecte Timișoara, finanțat de către Primăria Municipiului Timișoara.

Astfel, pe lângă greșeli în titlu (”Tu nu aparți nimănui”), centrul plătit din banii timișorenilor ne servește un afiș care ar fi interzis și pe stadioanele de fotbal. O pretinsă artistă obsedată de introspecția sexualizării, Ana Petrovici-Popescu, ne prezintă o lecție de gramatică specifică elevilor de clasa a IV-a, în care analizează familia de cuvinte.

Dintre toate cuvintele din limba română, singurul care i s-a părut cel mai potrivit e cel cu ”plăcuțele suedeze”. Avem, așadar, expoziția ”MUIEre”, cu toată familia lexicală a ”plăcuțelor suedeze”: muie-resc, muie-ret, muie-rie, muie-rime, muie-rește, muie-ros.

”Posterul abordează violența și sexualiarea limbajului și absența sexului frumos din spațiul public. În acest poster, am ales să creez un font care să conțină gestul sexual nonverbal din care este compus cuvântul ”MUIEre”, alături de declinările acestuia pe hârtie de tort (la final violența limbajului se întoarce și asupra sexului masculin)”, ne dezvăluie plină se subtilitate artista de la Centrul de Proiecte Timișoara.

CITEȘTE ȘI: România urmează să mai primească în acest an aproape 20 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID 19. În total, vom plăti peste 1 miliard de euro

Cine nu pricepe complexitatea actului cultural și sensurile sale ontologice înseamnă că nu simte arta. Pe scurt, ne-au dat peste bot, cu scris, oral și tot! Și asta este o artă, din care poate reieși un nou afiș: BOTniță, BOTanică, BOTox, BOTișor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *