Ne-a părăsit Adam Răchitovan

rachitovan 2

Lumea presei timişorene este mai săracă acum, la trecerea în eternitate a aceluia care a fost colegul nostru de redacţie, Adam Răchitovan.

Născut în 19 septembrie 1932, el a copilărit în cartierul Mehala, de care a rămas foarte atașat pe parcursul întregii vieți şi căruia, de altminteri, i-a dedicat câteva cărţi.

 

A urmat Liceul de îmbunătățiri funciare Timișoara în perioada 1946-1950, apoi Facultatea de Agronomie din urbea de pe Bega (între 1950 şi 1954), completându-şi pregătirea profesională cu studii postuniversitare la Facultatea de Economie agrară (1962-1966) şi la Institutul de Studii politice şi obţinând, de asemenea, atestatul de ziarist.

A fost şeful secției agrare la Consiliul județean al regiunii Banat între anii 1960 şi 1962, președintele Consiliului agricol raional Oravița (1962-1968), şeful secției agrare la cotidianul „Drapelul roşu” (1969- 1986) şi, până în anul 2005, colaborator la „Renașterea bănățeană”, la rubrica pe subiecte agricole.

 

Patriot remarcabil, Adam Răchitovan a fost pasionat de studierea analelor și de documentarea trecutului Timișoarei (815 ani de atestare) și al cartierului Mehala (573 ani de atestare).

În ultimii ani a publicat nouă cărți și broșuri, precum și articole conținând dovezi și fotografii pe teme de istorie locală. A fost, de asemenea, președintele Asociației „Avram Iancu” – Mehala.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ne-a părăsit Adam Răchitovan

Lasă un răspuns