Muzeul Revoluției a rămas în aer

Previziunile prim-ministrului Sorin Grindeanu, pe vremea când mai era președinte al Consiliului Județean Timiș, legate de Muzeul Revoluției, s-au împlinit.

CITEŞTE ŞI: Cum arată Mihaela Grindeanu, soţia noului prim-ministru al României, cu afaceri în domeniul farmaceutic FOTO

Guvernul Dacian Cioloș – intrat deja în istorie – nu a mai întreprins absolut nimic pentru transformarea clădirii din Piața Libertății în muzeu, cu toate că CJT nu a făcut vreun demers pentru a o mai avea în proprietate.

Din 13 decembrie, comenduirea garnizoanei s-a întors la Ministerul Apărării Naționale, dar guvernul nu a schițat nici un gest pentru transmiterea acesteia către Ministerul Culturii.

Sorin Grindeanu intenționa, la sfârșitul anului trecut, să facă demersuri la viitorul guvern pentru ca imobilul să revină la CJT pentru o perioadă mai lungă, pentru a putea fi reabilitat.

La ora actuală, când există suficiente pârghii, este de așteptat ca aceste planuri să fie duse la îndeplinire cât se poate de rapid, iar cea mai veche clădire din Timișoara, după cum se apreciază că ar fi cea din Piața Libertății nr. 5, să fie adusă într-o stare mult mai bună decât cea actuală. În ceea ce privește Muzeul Revoluției, va mai dura, probabil, până la clarificarea situației.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns