Muzeul Național al Banatului, prezent într-o expoziție la Madrid

Muzeul Național al Banatului, prezent într- o expoziție la Madrid

Cinci exponate din colecțiile Muzeului Național al Banatului fac parte din cea mai importantă expoziție organizată de țara noastră în Spania, din ultimele decenii.

Coiful greco-ilir de la Găvojdia, o cărămidă de epocă romană cu ștampila coh II HISP, o ploscuță romano-bizantină de la Dierna, un colier sarmatic descoperit în Necropola de la Sânnicolau Mare și o situlă romano-bizantină de la Periam – sunt exponatele prin care Muzeul Național al Banatului contribuie la organizarea expoziției „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane”, coordonată de Muzeul Naţional de Istorie a Românei.

CITEȘTE ȘI: Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Tradiţii de Sfânta Marie Mare

Expoziția organizată la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid reunește peste 800 de piese de colecție, din aproape 40 de muzee din țară. Datorită importanței sale, evenimentului i-a fost acordat Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al preşedintelui României, Klaus Iohannis. Expoziția va fi deschisă pe 30 septembrie, la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, marcând 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Regatul Spaniei.

Muzeul Național de Istorie a României a popularizat de curând evenimentul la București, în cadrul unei întâlniri la care Muzeul Național al Banatului a fost reprezentat de managerul instituției, Claudiu Ilaș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns