Muzeul Bibliei de la Timişoara, o premieră în România

Până în 25 aprilie, timișorenii vor putea vizita, în incinta Bastionului „Therezia”, Muzeul Bibliei, o expoziție temporară cuprinzând 500 de exemplare din Cartea Sfântă, din colecția privată a pastorului Ionel Tuțac, președintele Asociației „Renașterea Familiei”.

Vernisajul s-a bucurat de prezenţa ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a lui Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiş și a lui Nicolae Robu, primarul Timișoarei, care au subliniat însemnătatea acestui demers cultural şi spiritual inedit, organizat în premieră în România.


„Această manifestare are binecuvântarea Cerului. Pot fi văzute mai mult de 500 de Biblii în diferite graiuri ale pământului și putem observa în câte limbi ascultă Dumnezeu rugăciunile noastre pe care le rostim aici pe Pământ”, a subliniat ÎPS Ioan al Banatului.

Inițiativa deschiderii acestei expoziţi a fost generată de dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în istorie, artă, muzică și mai ales în viața personală a omului. „Am creat acest muzeu pentru a arăta că Biblia nu trebuie să fie o piesă de… muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației „Renașterea Familiei”.

Pe parcursul zilelor în care expoziția va fi deschisă, spaţiul care o adăposteşte va găzdui o serie de întâlniri și dezbateri cu profesori de la facultățile de teologie din urbe, preoți, cercetători ai Bibliei, scriitori și numeroși credincioși, care vor prezenta teme legate de cuvântul lui Dumnezeu, precum „Cum de a ajuns Biblia Cartea Cărților”, „Rolul Scripturii în dezvoltarea societății” sau „Biblia pentru copii”.

Au contribuit ca parteneri la realizarea acestui proiect Mitropolia Banatului, Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, precum și alte asociații creștine din oraș. Expoziția va fi deschisă până la data de 25 aprilie, zilnic, între orele 9 -17, intrarea fiind liberă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns