A murit Cornel Patrichi!

Cornel Patrichi

Coregraful Cornel Patrichi s-a stins din viaţă, marţi, în locuinţa sa. El a fost diagnosticat în urmă cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci se luptă cu boala. Sâmbătă, coregraful ar fi trebuit să-și sărbătorească ziua, însă nu a putut face asta din cauza bolii…

Cunoscutul dansator şi coregraf Cornel Patrichi a apărut în mai multe spectacole de televiziune şi filme.

S-a născut la Bucureşti pe dată de 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelaşi an, că balerin la Teatrul „Constantin Tănase”, unde a apărut în revista “Cărăbuş”. În anul 1970 s-a angajat la Teatrul „Fantasio”. La vârstă de 26 de ani a primit derogare ca să fie maistru, devenind astfel şi coreograf. A dansat 8 ani pe scenă acelui teatru, dar în paralel, şi pentru televiziune şi în filme, potrivit cinemagia.ro.

Momentul său de glorie în televiziune a avut loc în 1973 cu un spectacol de estradă, regizat de Alexandru Bocăneţ. Vreme de câţiva ani a lucrat cu regizorul Valeriu Lazarov la nişte coregrafii pentru televiziune, şi la un film cu el şi cu Salome, cântăreaţa care câştigase concursul de „Euroviziune” din acel an.

Cornel Patrichi a lucrat în 1987 o lună la Dresda, după care a mers în Italia, unde a rămas, deschizând o şcoală de balet. În anul 1999 s-a întors în ţară şi a făcut 88 de balete în doar 11 luni, pentru emisiunea “Vineri seară, cu Florin Călinescu”. A participat de asemenea la emisiunea „Dansez pentru tine”, ca membru al juriului.

Filmele în care a jucat sunt: „The King of Communism: The Pomp & Pageantry of Nicolae Ceauşescu” (2002), „Detaşamentul Concordia ” (1980), „Melodii, melodii… ” (1978), „Gloria nu cânta ” (1976), „Alexandra şi infernul ” (1975), „Un august în flăcări ” (1974), „Veronica ” (1973), „Pentru că se iubesc ” (1972), „Pădurea pierdută ” (1971), „Balul de sâmbătă seară” (1968), „De trei ori Bucureşti ” (1968).

Filme pentru care a realizat coregrafia sunt: „Viraj periculos ” (1983); „Eu, tu şi Ovidiu ” (1977), „Bună seară, Domnule Wilde”, „Actorul şi sălbaticii ” (1975), „Cântecele mării ” (1971).

A fost operat de cancer la plămâni în anul 2014.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *