Municipiile reședință de județ intră în carantină unul după altul

piata sibiu

De luni, orașul Sibiu și localitățile Şelimbăr, Tîlmaciu şi Cisnădie intră în carantină pentru două săptămâni. Decizia a fost anunţată, vineri, de şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Sibiu, unde a luat parte şi vicepremierul Raluca Turcan.

Mai multe demisii 

Aceştia au descins în oraşul transilvan, au făcut mai multe verificări la unităţile spitaliceşti şi au participat la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu care a durat 3 ore, scrie România24.ro.

Vicepremierul a declarat că subprefectul oraşului, Rareş Macrea, a fost demis şi că directorul DSP şi-a dat demisia. Potrivit unor surse locale, cel din urmă a invocat motive de sănătate.

Raluca Turcan a mai adăugat că se aşteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Liliana Coldea, unitate în care sunt trataţi doar pacienţii cu Covid.

Pe de altă parte, ieri, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe, Bogdan Csillag şi-a dat demisia. Managerul spitalului Covid, Liliana Codlea, nu a vrut să facă publice motivele demisiei şefului UPU, însă în ultima perioadă, cât medicul Csillag a fost în concediu medical, înlocuitorul său, Voichiţa Halmaghi a povestit, în şedinţa CJSU situaţia grea din UPU Sibiu, unde este lipsă de personal şi un număr foarte mare de bolnavi COVID-19, cerând ajutorul autorităţilor. Medicul a fost, însă, apostrofat de prefectul Mircea Creţu, notează Mediafax.ro.

Numărul de cazuri Covid-19 a crescut brusc în Sibiu de la începutul lunii noiembrie. Inclusiv prefectul judeţului, Mircea Creţiu, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Reguli suplimentare

În timpul carantinei, deci începând de luni, 16 noiembrie, părăsirea orașului se va putea face numai cu declarații pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator. De asemenea, magazinele se vor închide la ora 20.

În plus, Raed Arafat a anunţat o serie de măsuri valabile încă de sâmbătă în oraşul Sibiu şi în celelalte localităţi din judeţ care intră în carantină.

„Suplimentar vom avea măsuri pe perioada weekend-urilor: închiderea mall-urilor şi a magazinelor, mai puţin a celor alimentare şi farmacii, în vigoare de mâine, deja. Accesul în magazine se va face în limita a 1 persoană la 8 metri pătraţi. Între orele 10-13 persoanele peste 65 de ani vor avea prioritate la cumpărături. Există excepţii pentru ieşirea din localitatea în carantină, ce vor fi anunţate” a declarat Raef Arafat.

Judeţul Sibiu are rata cea mai mare de infectare din România, de 7,78 la mia de locuitori. Peste 400 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate la ultima raportare în oraşul din Transilvania, care se apropie astfel de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.

Sibiul este a patra reședință de județ pusă în carantină, după Baia Mare, Zalău și Slobozia.

 

(sursa foto: G4media.ro)

ebihoreanul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Municipiile reședință de județ intră în carantină unul după altul

Lasă un răspuns