Munca de acasă e tot mai căutată

Munca de acasă e tot mai căutată

Munca de acasă e tot mai căutată.

Munca de acasă e tot mai căutată la acest final de an, relevă un studiu al platformei de recrutare online Bestjobs. Variantele remote au atras peste 150.000 de aplicări în noiembrie.

Variantele remote au atras peste 150.000 de aplicări în noiembrie, acest lucru reprezentând, conform sursei citate, o oportunitate pentru unii oameni care doresc să-și suplimenteze veniturile având două joburi simultan.

„Anul 2023 a fost unul dificil din punct de vedere financiar, iar suplimentarea veniturilor a fost preocuparea principală a angajaților români. Astfel se explică și numărul record de aplicări pe care îl înregistrăm de la o lună la alta. În apropierea finalului de an observăm însă un interes tot mai mare pentru joburile remote și o posibilă explicație în acest sens ar putea fi suplimentarea veniturilor prin necesitatea de a avea un job secundar, iar flexibilitatea unui job remote ar putea permite lucrul pentru două locuri de muncă simultan”, a arătat Ana Vișian, marketing manager al companiei care a realizat studiul.

CITEȘTE ȘI: Copiii îi pot trimite scrisori lui Moș Crăciun prin Poșta Română, iar acesta le va răspunde. O cutie este amplasată și la Timișoara

Numărul de joburi disponibile care permit lucrul de acasă în totalitate (full remote) sau parțial (hibrid) a ajuns în luna noiembrie la aproape 13.000. Cele mai multe astfel de oportunități sunt în vânzări, call center, IT și marketing. Ca și cererile, de altfel.

Alte joburi care au atras multe căutări în luna noiembrie pe platforma de recrutare au fost de șofer, cu peste 50.000 de căutări, contabil sau economist, cu 49.000 de căutări, și inginer, cu aproape 30.000 de căutări.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *