Multe blocuri construite după ’90 nu oferă condiții de locuire de calitate, avertizează arhitecții la Timișoara

blocuri

Mai mulți arhitecți reuniți la Timișoara au atras atenția în legătură cu condițiile în care oamenii locuiesc în blocuri.

Peste 80% din cei care trăiesc la oraş, locuiesc într-un apartament de bloc, iar construcția acestor imobile nu a avut în plan confortul locatarilor, spune Bogdan Suditu, expert în domeniul locuinţelor.

“În contextul post-comunist, construcția de blocuri urmează niște standarde tehnice, dar, în egală măsură, urmează o cerere a populației sau a capacității populației de a-și permite lucrurile respective.

Ce s-a întâmplat, în schimb?

În contextul unor reglementări urbanistice destul de lejere, foarte mulți constructori nu au fost atât de atenți cu o mulțime de alte detalii care fac locuința să fie locuire de calitate.

Mă refer la blocurile care au fost construite în câmp, blocurile care au fost construite pe parcele care nu erau pregătite să primească atâția oameni și atâtea mașini, blocurile și grupările de blocuri din diverse zone, pe fostele platforme industriale sau la marginea orașului, care nu au avut și echipamente sociale – grădiniță, parc, locuri de joacă pentru copii. Toate acestea sunt parte a ceea ce înseamnă locuire de calitate”, spune Bogdan Suditu.

Subiectul a fost abordat în cadrul bienalei de arhitectură, care se desfăşoară la Timişoara. La discuţii au fost participat şi specialişti din străinătate. Expoziția de bune practici pentru locuinţe colective poate fi vizitată la halele TIMCO până în 28 octombrie.

 

radiotimisoara.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.