Motivul pentru care cei care fac vaccinul anti-Covid trebuie să poarte în continuare masca sanitară

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean Timișoara

Masca sanitară va trebui purtată în continuare de persoanele care se vaccinează anti-Covid, pentru ca cei din jur să fie protejați contra virusului.

CITEȘTE ȘI: Administrarea celei de-a doua doze de vaccin din cadrul schemei de imunizare a început la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat duminică, după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin la Institutul Matei Balș, că masca sanitară trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare.

„Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”, a spus medicul.

Avertismentul privind necesitatea purtării măștii sanitare chiar și după vaccinare a fost transmis chiar înainte ca în lume să înceapă imunizarea contra virusului.

Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a atras atenţia încă de la sfârșitul anului trecut că din moment ce vaccinul va trebui administrat în două doze, cei care îl vor face vor trebuie să continue să poarte mască.

„Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a explicat Kraft.

De asemenea, în viitor, purtatul măştii ar putea deveni o normă socială obişnuită, în special în timpul sezonului rece şi al sezonului gripal.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Motivul pentru care cei care fac vaccinul anti-Covid trebuie să poarte în continuare masca sanitară

  1. ……….De asemenea, în viitor, purtatul măştii ar putea deveni o normă socială obişnuită, în special în timpul sezonului rece şi al sezonului gripal…….Si atunci ce-i cu vaccinarea daca totul este la fel dupa vaccinare???
    De ce nimeni nu mai ia vreo masura de dezinfectare a strazilor,spatiilor inchise-deschise,locurilor de parcare,mijloace de transport etc…? Doar purtati masca pentruca altfel primitzi NA NA!!!! Pacat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *