Moţiunea a trecut, Grindeanu a fost demis! Reacţii la cald

Moţiunea de cenzură a trecut, iar premierul Sorin Grindeanu urmează să părăsească funcţia. În urma votului din plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și ALDE împotriva Guvernului Grindeanu a avut sorţi de izbândă.

Moțiunea a trecut cu 241 de voturi pentru și 10 împotrivă.

În urma acestui vot, premierul Sorin Grindeanu este demis și vor începe procedurile constituționale pentru formarea noului Guvern.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a avut o primă reacţie la votul pe moţiunea de cenzură, care a dus la căderea Guvernului Grindeanu. „Mă bucur că a trecut moţiunea, dar în acelaşi timp mâhnit că s-a ajuns aici. De acum încolo trebuie să reconstruim”, a declarat Dragnea pentru stiripesurse.ro.

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că în urma adoptării moţiunii de cenzură Guvernul Grindeanu este demis, iar Parlamentul a adus de îndată situaţia la cunoştinţa şefului statului, în vederea desemnării unui alt candidat la funcţia de prim-ministru.

„Potrivit rezultatului constatat de Birourile permanente, moţiunea de cenzură a fost adoptată. Moţiunea de cenzură fiind adoptată, potrivit articolului 113 din Constituţie, Guvernul este demis şi, în conformitate cu prevederile articolului 91 din Regulamentul activităţilor comune, Parlamentul aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa preşedintelui în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru”, a spus Tăriceanu, după anunţarea rezultatului votului pe moţiune.

Ulterior, acesta a precizat că a fost trimisă scrisoarea de informare preşedintelui. De asemenea, Tăriceanu a declarat că toţi membrii ALDE care nu au votat moţiunea vor fi excluşi.

Victor Ponta

Victor Ponta, secretarul general al Guvernului tocmai demis, a avut o primă reacţie la moţiunea de cenzură adoptată în Parlament. „Sper să nu sărbătorească nimeni victoria PSD împotriva PSD”, a declarat Ponta.

Administraţia Prezidenţială

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a declarat pentru stiripesurse.ro că „președintele României a fost informat și a luat act de rezultatul votului din Parlament. Președintele va convoca partidele parlamentare pentru ziua de luni în vederea formării unui nou guvern, conform legii.”

Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut prima reacție după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 241 voturi ”pentru” şi 10 voturi ”împotrivă”. „PNL este un partid care respectă voința oamenilor care ne-a trimis în Parlament. Niciun parlamentar PNL, în ciuda presiunilor (…), nu a votat. Astăzi, am scăpat de o gașcă din PSD. Gașca Ponta-Grindeanu. Pentru ca lucrurile să revină la normal, trebuie să scăpăm și de a doua gașcă din PSD, gașca Dragnea-Olguța-Firea”, a declarat Ludovic Orban.

Dacian Cioloş

„Prin adoptarea moțiunii de azi, PSD și ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara”, a scris pe Facebook fostul premier Dacian Cioloș. „Demiterea lui Sorin Grindeanu nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere și pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor ține loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate și transparență. Valorile democrației și interesul țării nu vor trece dincolo de pofta șefului de partid”, a scris Cioloş.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.