Monitorizare permanentă! O localitate din Timiş, împânzită cu camere video pentru urmărirea hoţilor

darova supraveghere

Camere video împotriva hoților! Aceasta este so­luția găsită de către unul dintre primarii din estul județului Timiș, ca soluție îm­po­triva distrugerilor și furturilor din ultima pe­ri­oadă. Investiția s-a ridicat la aproape 70.000 de lei.

Locuitorii din Darova au in­trat de anul acesta în selecta comunitate BigBrother, prin amplasarea pe străzile din localitate a unui sistem foar­te performant de moni­to­ri­zare video, achiziţionat de administraţia locală în ur­ma repetatelor furturi de pe raza comunei. Investiţia pen­tru cele 12 camere vi­deo, împreună cu sistemul de stocare, care poate să în­ma­gazineze imaginile timp de şase luni, a fost de a­pro­ximativ 70 000 de lei.

”Pe a­proape 1,5 km, centrul, de la şcoală până mai sus de pri­mărie avem monitorizare vi­deo. Sunt camere full HD, cu foarte bună imagine, care pot filma chiar şi un cui. Ca­mera poate filma chiar şi nu­merele de la maşini. Fil­mea­ză totul, centrele co­mer­ciale, intersecţiile, intra­rea şi ieşirea. Ne ajută foar­te mult. Este o investiţie care sperăm că ne pune la a­dă­post localitatea şi comuna de hoţi. În acest an vom în­cerca să montăm camere la Hodoș, ca să acoperim in­tra­rea în comună, astfel că toate cele trei sate vor fi mo­ni­torizate. Mai avem o intrare dinspre Sinersig care va fi supravegheată printr-o prelungire a sistemului ac­tual până la acea stradă și a­tunci toate intrările și ie­și­ri­le și interiorul comunei vor fi monitorizate”, a declarat So­rin Tilihoi, primarul co­mu­nei Darova.

Reamintim că anul trecut, în noaptea de 18 spre 19 februarie, mai mul­te persoane au reuşit să spargă două magazine ali­mentare din Hodoş şi Da­ro­va. Fiind urmăriţi de un lo­cal­nic, au reuşit să fugă cu un autoturism până la inter­sec­ţia cu drumul judeţean Lu­goj – Buziaş, unde au a­ban­donat maşina şi i-au dat foc, apoi au dispărut în noapte.

De asemenea, în cursul anului 2016 alte trei case din Darova au fost călcate de hoţi, conform redesteptarea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *