Monitorizare permanentă! O localitate din Timiş, împânzită cu camere video pentru urmărirea hoţilor

Camere video împotriva hoților! Aceasta este so­luția găsită de către unul dintre primarii din estul județului Timiș, ca soluție îm­po­triva distrugerilor și furturilor din ultima pe­ri­oadă. Investiția s-a ridicat la aproape 70.000 de lei.

Locuitorii din Darova au in­trat de anul acesta în selecta comunitate BigBrother, prin amplasarea pe străzile din localitate a unui sistem foar­te performant de moni­to­ri­zare video, achiziţionat de administraţia locală în ur­ma repetatelor furturi de pe raza comunei. Investiţia pen­tru cele 12 camere vi­deo, împreună cu sistemul de stocare, care poate să în­ma­gazineze imaginile timp de şase luni, a fost de a­pro­ximativ 70 000 de lei.

”Pe a­proape 1,5 km, centrul, de la şcoală până mai sus de pri­mărie avem monitorizare vi­deo. Sunt camere full HD, cu foarte bună imagine, care pot filma chiar şi un cui. Ca­mera poate filma chiar şi nu­merele de la maşini. Fil­mea­ză totul, centrele co­mer­ciale, intersecţiile, intra­rea şi ieşirea. Ne ajută foar­te mult. Este o investiţie care sperăm că ne pune la a­dă­post localitatea şi comuna de hoţi. În acest an vom în­cerca să montăm camere la Hodoș, ca să acoperim in­tra­rea în comună, astfel că toate cele trei sate vor fi mo­ni­torizate. Mai avem o intrare dinspre Sinersig care va fi supravegheată printr-o prelungire a sistemului ac­tual până la acea stradă și a­tunci toate intrările și ie­și­ri­le și interiorul comunei vor fi monitorizate”, a declarat So­rin Tilihoi, primarul co­mu­nei Darova.

Reamintim că anul trecut, în noaptea de 18 spre 19 februarie, mai mul­te persoane au reuşit să spargă două magazine ali­mentare din Hodoş şi Da­ro­va. Fiind urmăriţi de un lo­cal­nic, au reuşit să fugă cu un autoturism până la inter­sec­ţia cu drumul judeţean Lu­goj – Buziaş, unde au a­ban­donat maşina şi i-au dat foc, apoi au dispărut în noapte.

De asemenea, în cursul anului 2016 alte trei case din Darova au fost călcate de hoţi, conform redesteptarea.ro.

0 Comments

No Comment.