Mondialul de handbal feminin bate la ușă

Mondialul de handbal feminin bate la ușă

Mondialul de handbal feminin bate la ușă.

Puțin timp ne mai desparte de debutul unei noi ediții a Campionatului Mondial feminin de handbal, competiție care va fi găzduită de trei țări – Danemarca, Norvegia și Suedia – și care se va desfășura între 29 noiembrie și 17 decembrie.

Vă reamintim faptul că cele trei țări au concurat cu Ungaria pentru dreptul de a organiza Campionatul Mondial feminin de handbal din 2023. Federația Internațională a hotărât ca votul pentru selectarea țării care va găzdui competiția să aibă loc în timpul Campionatului Mondial masculin din 2017, în cursul unei întruniri a Consiliului IHF desfășurate la Paris, pe 28 ianuarie 2017.

CITEȘTE ȘI: Transformare spectaculoasă a cantinei unei școli din Timișoara, realizată de o echipă coordonată de o absolventă (foto)

În introducerea candidaturii comune a celor trei țări, prezentatoarea și reporterul sportiv Ulla Essendrop a subliniat îndelungata tradiție handbalistică din cele trei țări, inclusiv experiența acestora în găzduirea în trecut a mai multor evenimente sportive internaționale majore.

Delegațiile daneză, norvegiană și suedeză au confirmat puternicul sprijin pentru candidatură acordat de comunitățile handbalistice și de guvernele celor trei state, au garantat desfășurarea în cele mai sigure condiții a acestui eveniment sportiv și au asigurat cooperarea deplină cu autoritățile relevante pentru implementarea unei proceduri de vize eficiente pentru toate delegațiile și toți oficialii participanți.

În cele din urmă, dreptul de organizare a Campionatului Mondial din 2023 a fost acordat Danemarcei, Norvegiei și Suediei, prin votul secret al membrilor Consiliului IHF.

După cum bine știm, reprezentativa României a fost repartizată în Grupa E, una deloc ușoară, unde va întâlni Danemarca, Serbia și Chile. Tricolorele noastre vor evolua astfel: România – Chile (1 decembrie); România – Serbia (3 decembrie); Danemarca – România (5 decembrie). Toate meciurile româncelor se vor desfășura în Sala ”Jyske Bank Boxen” din orașul danez Herning. Pentru a accede la această mare sărbătoare pe semicerc, România a trecut de Portugalia în întâlnirea de baraj după două victorii clare: 35-20 în tur, acasă, și 28-24 în deplasare. La acest turneu final, țara noastră va participa și cu o brigadă de arbitri, alcătuită din Cristina Lovin și Simona Stancu. Iată însă componența celor opt serii:

Grupa A: Suedia, Croația, China, Senegal;

Grupa B: Muntenegru, Ungaria, Camerun, Paraguay;

Grupa C: Norvegia, Coreea de Sud, Groenlanda, Austria;

Grupa D: Franța, Slovenia, Angola, Islanda;

Grupa E: Danemarca, România, Serbia, Chile;

Grupa F: Germania, Polonia, Japonia, Iran;

Grupa G: Brazilia, Spania, Ucraina, Kazahstan;

Grupa H: Olanda, Republica Cehă, Argentina, Congo.

Primele trei naționale clasate în fiecare grupă se califică mai departe în Main Round, acolo unde, în cazul României, dacă se califică, vor mai putea veni primele trei reprezentative clasate din Grupa F, adică Germania, Polonia și Japonia! Campionatul Mondial feminin de handbal de la sfârșitul acestui an va fi cea de-a 26-a ediție a turneului organizat Federația Internațională de Handbal (IHF).

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *