Momentul șocant în care doi polițiști italieni bat cu brutalitate un hoț român (video)

Momentul șocant în care doi polițiști italieni bat cu brutalitate un hoț român

Momentul șocant în care doi polițiști italieni bat cu brutalitate un hoț român

Trei români au fost arestați zilele trecute la Milano, în Italia, după ce au dat mai multe spargeri în locuințe. Un al patrulea este dat în urmărire.

Ceea ce a șocat opinia publică a fost modul în care s-au comportat carabinierii în momentul în care i-au prins pe hoții români.

Camerele de supraveghere stradale au surprins atat urmărirea celor trei, care au fugit în momentul în care au văzut poliția, cât și momentul în care unul dintre români este prins și lovit cu brutalitate de carabinieri, deși bărbatul nu mai opunea rezistență, deci nu se impunea comportament agresiv din partea polițiștilor.

Suspecții, din Vâlcea, se aflau marți, 6 septembrie, într-o mașină cu numere românești și nu au oprit la un filtru de poliție. Și-au continuat cursa nebună până când s-au răsturnat cu autoturismul în Tunelul Gattamelata, din zona Portello – Milano, după ce a lovit mai multe mașini, scrie adevarul.ro.

Cei patru bărbați care erau în mașină au încercat să scape luând-o la fugă în direcții diferite. Trei dintre ei au fost prinși de carabinieri, iar un al patrulea a reușit să scape, fiind și la această oră dat în urmărire.

Scenele au fost surprinse de camere de supraveghere, dar și de locuitori din zonă, care au publicat imaginile pe internet.

Un colaj cu aceste momente a stârnit atât hohote de râs pentru modul caraghios în care carabinierii au alergat după cei patru, cât și indignare pentru felul în care au acționat în momentul în care l-au prins pe unul dintre bărbați.

Bărbatul este lovit brutal, cu pumnii și cu picioarele, chiar dacă nu mai opune rezistență și este la pământ.

Cei trei români au fost arestați pentru: ultraj, vătămare corporală, prejudiciu, conducere fără permis și multe alte infracțiuni, fiind suspectați că ar reprezenta o grupare de hoți din locuințe, mai scrie adevarul.ro.

Modul în care au acționat carabinierii a stârnit vii polemici în Peninsulă.

„Violența brută, fascismul, nazismul sunt în creștere, nu numai în Italia. Nimeni nu vorbește despre asta, nimănui nu-i pasă de asta. Evident, e mai convenabil așa. Pentru mine, cei care folosesc sau laudă violența dovedesc cât sunt de slabi. Chiar și cei care o acoperă sunt la fel”, a scris unul dintre cei care au văzut imaginile pe internet.

„Pentru ce a mai fost nevoie de lovituri cu pumnii și picioarele când suspectul era deja la pământ? Aceasta este o nouă tactică de imobilizare?” sau „Înțeleg că ești supărat, că te-a făcut să fugi, adrenalină la maximum… dar până la urmă nu opune rezistență: de ce a mai fost nevoie de loviturile în față?”, au protestat italienii, potrivit sursei citate.
„Cum să dau cu piciorul în capul cuiva aflat deja la pământ?”, se întreabă altcineva.

Ce a stârnit furia polițiștilor

Autoritățile italiene au confirmat joi, 8 septembrie, că cei trei bărbați reținuți după urmărirea din Milano sunt acum în închisoare, iar complicele lor este încă fugar.

Unul dintre cei trei suspecți români arestați este un tânăr de 24 de ani care conducea BMW-ul fără să fi deținut vreodată permis. Despre un altul, de 22 de ani, se știe că pe numele său a fost emis un decret de expulzare din Italia. Cel de-al treilea român arestat are 20 de ani și este cunoscut cu antecedente de infracțiuni contra proprietății.

Potrivit anchetei, după ce au ieșit din mașină, cei patru fugari i-au atacat pe carabinieri cu leviere / bare din metal și șurubelnițe, cu care i-au lovit și împuns. Astfel au reușit să scape de urmăritori și să iasă din tunel. În timpul evadării s-au debarasat de arme, care au fost găsite ulterior.

CITEȘTE ȘI: Electrica Furnizare anunţă o tentativă de fraudare a clienților. Compania spune la ce să fiți atenți ca să evitați înșelătoria

Și în interiorul BMW-ului s-au descoperit, după cum au precizat autoritățile italiene, o serie de instrumente folosite în general la spargeri, ceea ce i-a condus pe anchetatori la ipoteza că ar putea avea de-a face cu o grupare de hoți din locuințe.

După reținere, românii au fost duși la San Vittore, unde în urma audierilor au fost acuzați de violență și rezistență față de un funcționar public, vătămare corporală și prejudiciu în formă agravantă, pe lângă celelalte infracțiuni comise, inclusiv cea privind deținerea de arme albe. Ancheta continuă pentru identificarea celui de-al patrulea român, conform ziare.com.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Momentul șocant în care doi polițiști italieni bat cu brutalitate un hoț român (video)

  1. I-auzi !! Politistii italieni bat cu brutalitate !!! Unde s-a mai auzit asa ceva ? Ai nostri ori bat cu gingășie ori se lasă bătuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *