Momentul în care un zgârie-nori a început să se clatine. Toți oamenii din zonă au fugit de teamă. Video

zgarie nori

Persoanele aflate într-un zgârie-nori din China au fost evacuate după ce clădirea, cu o înălţime de aproape de 300 de metri, a început să se clatine din motive necunoscute, provocând scene de panică, informează AFP. Clădirea SEG Plaza, a cărei construcţie a fost finalizată în anul 2000, este una dintre cele mai emblematice din Shenzhen (sud), o metropolă imensă în apropiere de Hong Kong, transmite Agerpres.

Imobilul, care domină de la înălţimea celor 291 de metri cartierul de afaceri al oraşului, adăposteşte, pe mai multe etaje, o imensă piaţă de piese şi de produse electronice.

Biroul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Shenzhen a precizat pe reţeaua de socializare Weibo ″că va inspecta cauzele trepidaţiei″⁣ clădirii precizând ″⁣că nu s-a produs niciun seism în oraş astăzi″⁣.

SEG Plaza s-a clătinat în jurul orei locale 13:50 (5:50 GMT), potrivit autorităţilor. Vibraţiile au provocat imediat scene de panică.

În imaginile difuzate pe reţelele de socializare apar mai multe sute de persoane care părăsesc în fugă perimetrul construcţiei.

Turnul este plasat într-un cartier din centrul Shenzhen, cunoscut în special pentru artera sa pietonală amplă, mărginită de magazine şi centre comerciale.

Cinci dintre cei mai înalţi zgârie-nori din lume se află în China, printre care Turnul Shanghai, o structură cu 128 de etaje şi cu o înălţime de 632 de metri.

De anul trecut, China interzice construcţia clădirilor cu o înălţime mai mare de 500 de metri, restricţie care era deja în vigoare în anumite oraşe precum Beijing.Niciun zgârie-nori nu s-a dărâmat vreodată în China, dar au avut loc prăbuşiri ale unor clădiri mai modeste, din cauza normelor de construcţie câteodată prea permisive.În martie 2020, un hotel rechiziţionat pentru a fi centru de carantină pentru persoanele depistate cu noul coronavirus, s-a prăbuşit în provincia Fujian (est), provocând moartea a 29 de persoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *