Modernizarea unui bloc i-a provocat pagube unui timișorean

urbanism timisoara

Modernizarea în forță a Timișoarei continuă, iar proprietarii casei situate pe strada Vâlcea nr. 11/2 pot confirma asta. Reabilitarea termică a blocului aflat la o palmă distanță de locuința lor, începută în a doua decadă a lunii decembrie 2019, le-a produs daune nereparate nici până în ziua de astăzi. Ce s-a întâmplat am aflat dintr-un mail trimis la redacție de către proprietarul casei afectate:

“Începând cu data de 11.12.2019, o firmă de construcții (a cărei denumire nu o știm, deoarece nu a pus panoul cu informațiile despre lucrarea efectuată, așa cum cere legea) a început lucrările de anvelopare a blocului de 10 etaje din Timișoara, al. FC Ripensia 4, aflat în imediata vecinătate a locuinței noastre (casă cu etaj).

După montarea schelei au început să îndepărteze cărămida aparentă de pe bloc, folosind o plasă de protecție ruptă și subdimensionată, astfel că timp de cinci zile curtea și magazia noastră au fost <<bombardate>> cu bucățile de cărămidă și tencuială decapate de muncitori de pe peretele lateral al blocului.

Abia după o săptămână au montat o plasă de protecție corespunzătoare, dar distrugerile erau produse deja. S-au înregistrat următoarele pagube: țigla de pe magazie spartă în proporție de 50 la sută, 16 bucăți ghivece cu flori distruse total, gardul din spatele magaziei distrus pe o lungime de circa opt metri liniari, peretele din spatele magaziei deteriorat pe o suprafață de circa 16 metri pătrați, peretele din spatele casei deteriorat pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați”.

La sesizarea proprietarului, șeful de șantier prezent la operațiunea de anvelopare a blocului a intrat în curtea omului, a constatat că acesta avea dreptate să fie revoltat și i-a promis: “Până în data de 21 decembrie toate stricăciunile vor fi remediate, o să vedeți că și românii au cuvânt”.

Ei, acum or fi având și românii cuvânt, doar că n-a avut exact cel care a emis enunțul respectiv. Proprietarul casei ne-a precizat și că un reprezentant al Primăriei Timișoara, prezent de mai multe ori la lucrările de reabilitare termică de pe Aleea FC Ripensia nr. 4, nu a dorit cu nici un chip să intre în curte pentru a vedea distrugerile provocate de muncitorii firmei contractate de municipalitate pentru a anvelopa blocul.

Struțul de la primărie și-a băgat capul în nisip, iar cetățeanul care-i plătește și lui salariul a rămas cu paguba.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Modernizarea unui bloc i-a provocat pagube unui timișorean

  1. Maine poimaine va treziti cu buldozerul in casa,ca nu corespunde estetic Timisoarei…mai ales acu dupa ce s-a deteriorat mult aspectul…Mai un pic,sa termine de demolat garajele,ca dupa aia,avand atata experienta si avant democratic,in lipsa de comenzi si finantare,nimeni nu va va mai garanta nimic…Doamne fereste sa aveti casa si sa nu locuiti in ea,ca muraturile si alte obiecte din casa nu conteaza pentru o demolare reusita…🤗

  2. tot asa am patit si eu cu un cabinet stomatologic..inundatii prin tavan apoi o conducta sparta de muncitori,izolare fonica nu au facut,,turnat beton nu au pus folie,,,depozitat beton ,,mortar 50 cm inaltime linga camerele mele infiltrat umezeala pereti tot piscaveste si laminatu se umfla…daca am facut reclamatie primarie,,a venit sau nu venit sa vada dar au raspuns ca totu este in regula si de nu imi convine sa deschid proces,,,,doctoru avea relatii urbanism politia comunitara,,,dovada raspunsurile la reclamatii

  3. proprietaru.e proprietar..nu primaria face legea in curtea lui sau firma cu reabilitarea.care are contracte pe bani multi cu primaria..daca nu avea acte in regula gasea robu sa il demoleze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *