Modelul de la ”Urologie”, transplantat și în administrație? Foto

O nouă șansă pentru spitale: 80 de milioane de euro pentru ambulatorii

”Toată floarea cea vestită” a administrației timișene, alături de ”spuma” medicinei locale, s-a aflat marţi dimineață la Spitalul Județean din Timișoara, unde a fost marcată în mod festiv reamenajarea Secției Clinice de Urologie și ATI Transplant Renal.

Evenimentul s-a dorit a fi un model de investiție reușită atunci când colaborează toate conducerile administrative, indiferent de culoarea lor politică. De aceea au și fost invitați foști președinți ai Consiliului Județean Timiș (Titu Bojin și Călin Dobra) și foști directori ai spitalului (Mihai Ionac, Florică Bârsășteanu, Marius Craina și Raul Pătrașcu), ”cam mulți foști” cum spunea cineva în momentul prezentării.

Au fost prezenți și prefectul Mihai Ritivoiu și subprefectul Sorin Ionescu, dar și primarul Dominic Fritz, pe care Alin Nica l-a ”ciupit” ironic: ”l-am invitat și pe domnul primar, ca să vadă cum arată un model de investiție atunci când există colaborare, să poată face și la Timișoara așa ceva”.

Modelul de la ”Urologie”, transplantat și în administrație? Foto

Investiția a fost finanțată de Consiliul Județean Timiș, care a alocat șapte milioane de lei plus TVA. Intervențiile realizate au presupus lucrări de arhitectură, structură, instalații termice, sanitare, climatizare, ventilație, electrice, gaze naturale, dar și revizuiri, reparații, înlocuiri, completări și refuncționalizări.

Au fost amenajate saloanele pacienților, zona pentru medici și asistente, cea pentru reanimare, partea administrativă, precum și competimentul post-tranpslant.

Modelul de la ”Urologie”, transplantat și în administrație? Foto

Investiția trebuia să fie gata încă de acum doi ani, însă datorită falimemtului antreprenorului, urmat de perioada de pandemie, proiectul nu a mai putut respecta graficul de desfășurare. Astfel, lucrările au fost demarate în 26 februarie 2018, termenul inițial de finalizare fiind 25 februarie 2020. Din păcate, la circa șase luni de la demararea execuției, antreprenorul a intrat în faliment.

CITEŞTE ŞI: Sărbătoare mare într-o localitate din Timiş: muzică pe toate gusturile şi bucate ca-n Banat

La finele anului 2019 au fost reluate lucrările pentru acest obiectiv, dar, datorită pandemiei, au fost din nou întrerupte pe diferite perioade în anii 2020, 2021 și 2022, Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu fiind unul dintre spitalele suport în lupta împotriva Covid. Îmbucurător este că, în pofida acestor impedimente, s-a reușit reamenjarea secției, iar pacienții pot beneficia acum de condiții superioare de tratament.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Modelul de la ”Urologie”, transplantat și în administrație? Foto

  1. O zugraveala noua, linoleum și niște prize. În schimb paturile sunt din 1974 de la inaugurarea spitalului judetean! WC sunt tot aceleași spatii înguste în care nu poate intra un bolnav care este deplasabil doar in scaun cu rotile. După 50 de ani întreaga clădire nu mai corespunde normelor actuale oricâte lucrări de sifonare a banului public ar face politrucii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *