Mobilizare impresionantă în ajutorul României. UE, OMS, Republica Moldova și Ungaria ajută țara noastră, ajunsă în stare critică

Mobilizare impresionantă în ajutorul României. UE, OMS, Republica Moldova și Ungaria ajută țara noastră, ajunsă în stare critică

Comisia Europeană, dar și statele vecine au mobilizat asistență masivă pentru a ajuta România să trateze bolnavii de Covid după ce guvernul a activat, în ultimul moment, Mecanismul de Protecție Civilă al UE.

Astfel, UE a furnizat României 200 de concentratoare de oxigen din rezerva medicală strategică rescEU depozitată în Țările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenind din Polonia și 5 200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

În plus, 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen vor fi transportate din Danemarca în România prin intermediul acestui mecanism.

Raed Arafat a anunțat vineri că sunt în desfăşurare procedurile de transfer şi de preluare a 12.700 de flacoane din Germania, care urmează să ajungă în cursul săptămânii viitoare.

Ungaria a pus la dispoziție 50 de paturi ATI

Ungaria a venit și ea în ajutorul României, în baza unor acorduri bilaterale, și a preluat mai mulți bolnavi de Covid, dintre care opt au fost deja transportați.

Ungaria a pus la dispoziţie autorităţilor române 50 de paturi ATI pentru pacienţii cu COVID-19 în stare gravă, locurile fiind disponibile la spitalele din Szeged şi Debrecen.

Tot Ungaria a livrat Spitalului Județean din Miercurea Ciuc 1.000 de cutii de Favipiravir Meditop, medicament pentru pacienții Covid.

Și Republica Moldova a reacționat față de tragedia din România. 20 de cadre medicale din Moldova vor veni la spitalul de la Lețcani, județul Iași, pentru a ajuta România în tratarea pacienților cu COVID.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va trimite 200 de concentratoare de oxigen de 8 litri, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, secretarul de stat Raed Arafat.

 

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns