Moartea ursului Arthur schimbă regulile în România, conform unui anunţ făcut de ministrul Mediului

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunţat, joi seara, că scandalul provocat după uciderea ursului Arthur aduce autorităţile în situaţia de a schimba regulile în care se desfăşoară partidele de vânătoare.

CITEȘTE ȘI: Cheagurile de sânge produse după vaccinarea cu AstraZeneca afectează mai mult femeile decât bărbaţii, susţine Agenția pentru Medicamente din Marea Britanie

Ministrul Mediului a anunţat, într-o intervenţie avută la Digi 24, că procedura pentru împuşcarea urşilor va fi făcută doar de personalul tehnic al asociaţiei de vânătoare şi că în cazul ursoaicelor nu se vor mai da decizii de împuşcare ci doar decizii de relocare.

Ministrul Mediului a ţinut să precizeze că „responsabilitatea, monitorizarea, extragerea, responsabilitatea e a asociației care gestionează zona de vânătoare, Garda de Mediu” şi dă vina pe prinţul austriac, acuzat de uciderea ursului Arthur, în special pentru că „nu poate să vâneze singur. Participă alături de personalul tehnic care gestionează fondul„.

De asemenea, ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că „cu trei zile după emiterea derogării se cere autorizația de la autoritatea județeană de mediu și să spui că ceri autorizația și în 60 de zile execuți extragerea acelui animal. Noi, azi dimineață, am decis ca aceste autorizații, derogări, să fie valabile 15 zile și interzicem prin ordinul prin care se aprobă extragerea ca altcineva în afară de membrii asociației să facă extragerea„.

Nu în ultimul rând, ministrul Mediului anunţă că „toate extragerile se vor face de asociația de care a solicitat, de personalul tehnic al asociației. E o problemă uriașă pentru asociațiile de vânătoare. De ani de zile ele s-au bazat pe niște efective, populație de cerbi, mistreți, urși, iar activitatea e și una economică. Au pierdut mult economic. Cocoșul de munte nu se mai poate vâna, ursul nu se mai poate vâna, ei au o problemă economic. Nu putem rezolva problema însă prin cotele de intervenție. Trebuie găsită altă soluție„.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Moartea ursului Arthur schimbă regulile în România, conform unui anunţ făcut de ministrul Mediului

Lasă un răspuns