Mizerie, produse expirate sau depozitate necorespunzător. Cele mai recente descoperiri ale inspectorilor DSV, în vestul țării

În cursul lunii iulie 2019, direcţiile judeţene sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat peste 10.000 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi în unităţi de depozitare pentru alimente, seminţe, legume și fructe.

CITEȘTE ȘI: Ascuns sub un TIR plin cu castraveți. Metodă bizară de a ajunge în Germania

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi a celor de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 219 amenzi în cuantum de 857.600 de lei.

În partea de vest a țării, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi în valoare de 55.000 de lei în județul Arad, pentru neîntreţinere spaţii, comercializare produse expirate și depozitare necorespunzătoare.

De asemenea, în județul Hunedoara, sancțiunile s-au ridicat la 18.000 de lei, pentru nereguli precum paviment cu fisuri şi neigienizat corespunzător, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise și au fost făcute teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.


Contactează autorul la: [email protected]

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns