Mizerie, produse expirate sau depozitate necorespunzător. Cele mai recente descoperiri ale inspectorilor DSV, în vestul țării

mizerie DSV

În cursul lunii iulie 2019, direcţiile judeţene sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat peste 10.000 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi în unităţi de depozitare pentru alimente, seminţe, legume și fructe.

CITEȘTE ȘI: Ascuns sub un TIR plin cu castraveți. Metodă bizară de a ajunge în Germania

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi a celor de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 219 amenzi în cuantum de 857.600 de lei.

În partea de vest a țării, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi în valoare de 55.000 de lei în județul Arad, pentru neîntreţinere spaţii, comercializare produse expirate și depozitare necorespunzătoare.

De asemenea, în județul Hunedoara, sancțiunile s-au ridicat la 18.000 de lei, pentru nereguli precum paviment cu fisuri şi neigienizat corespunzător, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise și au fost făcute teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *