Mitul celei mai râvnite grădinițe din Timișoara

pp33

De luni, 21 mai, încep înscrierile copiilor în unitățile preșcolare. În Timișoara, există peste 50 de grădinițe de stat și peste 30 private.

Ca în fiecare an, Grădinița ”Nikolaus Lenau” rămâne în topul preferințelor timișorenilor, datorită profilului de predare în limba germană.

Exceptând instituțiile educative private din municipiu, care încearcă să se ralieze cerințelor pieței prin introducerea cursurilor de limbi străine, dar care sunt mult mai costisitoare, timișorenii au și alte alternative în sistemul de stat, mai puțin cunoscute.

De exemplu, la Grădinița cu program prelungit nr. 33, în subordinea căreia se află și cea cu nr. 19, există, de ani buni, o secție de limbă germană.

Datorită instruirii cadrelor dicatice care își desfășoară activitatea în această unitate educativă, mulți dintre copiii care au urmat cursurile ei au reușit, ulterior, să intre, în urma interviului susținut în limba germană, la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, răsturnând, astfel, mitul conform căruia doar copiii care urmează cursurile grădiniței cu același nume pot ajunge cursanții mult-râvnitei unități de învățământ din Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *