Miting pentru banii Timișoarei? Sau luăm împrumut și nu ne mai rugăm de nimeni

miting

Preluând o provocare lansată la mitingul de sâmbăta trecută, când unul dintre vorbitori i-a reproșat că nu ia atitudine pentru diminuarea bugetului local în urma modificărilor reglementărilor fiscale și chiar i-a cerut să organizeze un protest public, edilul-șef al Timișoarei a lansat un nou sondaj pe o rețea de socializare pe această temă.

„Așa cum am anunțat în numeroasele mele luări de poziție față de scăderea bugetelor locale ale orașelor-locomotivă ale societății românești ca urmare a noului cod fiscal, Timișoara ar putea avea în acest an și în următorii un buget anual cu 33 de milioane de euro mai mic decât în anii trecuți. Asta dacă guvernul nu-și onorează promisiunile că va compensa această scădere.

Ei bine, se apropie momentul adevărului: în 9 sau 10 februarie, vom încasa primele cote defalcate din impozitul pe venit după noul cod fiscal. Vom vedea, atunci, dacă se va face compensația promisă sau nu. Dacă nu, atunci, pentru Timișoara, va fi un adevărat dezastru. Iar în fața unei asemenea situații, noi, timișorenii, va trebui să facem un mare miting, cel mai mare, consider eu, pe care l-am făcut vreodată!

Pentru că niciodată nu ni s-a mai făcut o nedreptate de o asemenea anvergură, niciodată n-am mai fost supuși la un asemenea jaf!”, a scris Nicolae Robu, solicitând opinia locuitorilor din orașul de pe Bega.

Tot la mitingul de sâmbătă s-a menționat și despre posibilitatea ca, pentru a compensa minusul de la buget, municipalitatea să contracteze un împrumut dintr-o sursă externă pentru a putea susține proiectele orașului. Deocamdată, nu se știe exact despre ce sumă este vorba, dar, chiar dacă orașul are un grad de îndatorare destul de redus, rambursarea ratelor va dura o bună perioadă de timp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Miting pentru banii Timișoarei? Sau luăm împrumut și nu ne mai rugăm de nimeni

Lasă un răspuns