Miting de amploare în memoria victimelor Revoluției: ”Libertate te iubim. Ori învingem ori murim!”

miting libertate

Justiția nu a reușit în 30 de ani să facă lumină și să spună cine este responsabil pentru sângele vărsat pentru ca România să iasă de sub teroarea comunismului. În memoria celor mai bine de o mie de victime, mai multe organizații non guvernamentale, cu sprijinul Guvernului, organizează astăzi un marș în timpul căruia bucureștenii care vor să aducă un omagiu eroilor martiri.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo! Ploi și ninsori, începând de astăzi, ora 22.00

Marșul de comemorare a eroilor Revoluției din 1989 a ajuns în Piața Universității din Capitală, câteva sute de persoane fiind întâmpinate de președintele Klaus Iohannis și de premierul Victor Orban, conform digi24.ro

Sute de persoane au pornit, duminică seara, în București, într-un marș de comemorare a eroilor Revoluției, manifestarea având loc sub sloganul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”, potrivit organizatorilor.

„Noi sărbătorim libertatea, dar ei comemorează pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am câștigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, și în zilele dinainte și de după, mii de familii și-au pierdut părinții sau copiii, soții sau soțiile, frații sau surorile. Aceste familii au rămas fără oameni dragi pentru ca noi să avem libertate”, conform organizatorilor.

Oamenii s-au strâns, duminică, de la ora 16:00, în Piața Victoriei. După ora 17:00, ei au plecat în marș spre Piața Universității, locul unde vor ține un moment de reculegere.

Mai mulţi participanţi au împărţit celor prezenţi în piaţă baloane albe pe care este scris „Libertate” şi scandează „Cinste lor, eroilor!”.

În fruntea coloanei se află un banner inscripţionat cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute în urmă cu 30 de ani: „Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!”, „Libertate te iubim/Ori învingem ori murim!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi/Pe cine apăraţi?”.

Participanții la marș vor ajunge în toate locurile din București în care, în urmă cu 30 de ani, s-a vărsat sânge pentru democrație.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *