Misiune strict secretă în Australia. Ce au încercat autoritățile să salveze din calea focului

O misiune strict secretă a permis ca o specie de arbori preistorici să fie salvată de ravagiile făcute în Australia de incendiile de vegetație din ultimele luni.

CITEȘTE ȘI: Un șofer băut a spulberat un bărbat și o mașină, ce tocmai fuseseră implicaţi în alt accident

În toiul focurilor, guvernul de la Canberra a dispus o misiune de protecţie a mediului fără precedent pentru protejarea acestor pini, numiți și „copaci-dinozauri” și incluși în patrimoniul mondial al umanităţii.

Între timp, ploile căzute în Melbourne și Brisbane au fost primite cu un suspin de ușurare.

După luni de secetă şi incendii de vegetaţie, două metropole australiene au avut parte de prima ploaie torenţială. Localnicii au primit potopul cu euforie.

Veşti bune vin şi de la cei responsabili cu protecţia mediului înconjurător. O echipă de pompieri a reuşit să salveze o specie de pini, despre care spune că datează din perioada preistorică.

Matt Kean, ministrul mediului din New South Wales: „Acești pini au întrecut dinozaurii. Așa că, în momentul în care am văzut că se apropie focul de ei, ne-am dat seama că trebuie să facem tot ce putem pentru a-i salva.”

Când flăcările s-au apropiat de zona protejată, pompierii australieni au împrăștiat din avioane o substanţă ce întârzie arderea, dispusă pe sol într-un inel protector în jurul pinilor. Alții au coborât în canionul unde cresc arborii şi au instalat un sistem de irigaţii pentru a le asigura umiditatea necesară.

Dovezi fosile arată că acest soi de copaci există și cu 200 de milioane de ani în urmă. Mult timp s-a crezut că specia a dispărut, dar, în 1994, au fost descoperite mai multe exemplare în imensul parc național Wollemi, de lângă Sydney.

Autorităţile australiene țin secret perimetrul unde se află copacii, pentru a le asigura protecția pe termen lung.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.