Miodrag Belodedici, pe lista celor mai subapreciați 10 fotbaliști din istorie, alături de Lewandowski, David Villa, Fernando Redondo sau Robert Pires

miodrag belodedici

Bănăţeanul Miodrag Belodedici (56 de ani), legendarul fundaș al Stelei, a fost inclus de o publicație străină pe lista celor mai subapreciați 10 fotbaliști din istoria fotbalului.

Este vorba despre un top întocmit de publicația Football365, care a avut scopul să reunească cei mai subapreciați fobtaliști ai tuturor timpurilor.

Pe listă se mai află nume uriașe, precum Robert Lewandowski, David Villa, Fernando Redondo sau Robert Pires.

„Numele s-ar putea să nu vă fie familiar la prima vedere, dar realizările sunt cu adevărat impresionante. Miodrag Belodedici a câştigat opt titluri naţionale la rând şi patru eventuri cupă-campionat de-a lungul perioadelor petrecute la Steaua Bucureşti şi la Steaua Roşie Belgrad, în anii ’80 şi începutul anilor ’90, conducând România în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994 şi ale Euro 2000.

A fost, de asemenea, unul dintre cei mai buni libero şi primul jucător care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite. Belodedici a jucat în toate cele 120 de minute ale finalelor din 1986 şi 1991 disputate de Steaua, respectiv Steaua Roşie în faţa unor echipe mult mai ofensive precum Barcelona şi Marseille, meciuri încheiate fără gol şi câştigate la lovituri de departajare. Franz Beckenbauer şi Gaetano Scirea au ajutat la modernizarea şi popularizarea rolului stăpânit de Belodedici” – Football 365, citat de TV Telekom Sport.

Continuarea pe gsp.ro.

Foto: Digi Sport


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *