Minune pentru o mână de timişeni. Se va face, după 40 de ani de promisiuni…

pod ictar budint

Minune pentru o mână de timişeni. Se va face, după 40 de ani de promisiuni… Este vorba despre un pod nou peste Bega, la Ictar-Budinț! Obiectivul sătenilor din aceste două sate reunite într-unul figurează pe lista a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală, cu o finanțare de 3,2 milioane de lei.

Actualul pod peste râu este atât de cârpit, încât constituie o veritabilă aventură să-l treci, fie și pe jos, darmite cu căruța ori cu utilaje agricole. Pentru localnici însă traversarea râului este vitală, pentru că pe malul celălalt se află peste 3.000 de hectare de teren agricol care le aparține.

Actuala construcție datează din anul 1966, după ce cea dinainte a fost luată de apele Begăi. A fost făcută din traverse metalice și din lemn, soluția aleasă nefiind, după cum s-a tot văzut, una trainică, pentru că a trebuit ca an de an să fie reparat.

O alternativă la trecerea cu riscuri pe aici se află la opt kilometri de sat, la Topolovățu Mic, ocolul însă costă și ia timp. Podul cel nou, mai trainic și mai frumos, promis de lungul șir de primari pe care i-a avut comuna Topolovățu Mare – de care aparține localitatea Ictar-Budinț – în ultimii 40 de ani, iată că își va găsi rezolvarea în primul mandat al actualui primar, Ovidiu Petru Doța, cel care a depus o solicitare de finanțare guvernamentală pentru acest obiectiv și aceasta i-a fost aprobată.

Când silueta noului pod din beton armat va deveni realitate, sătenii vor putea spune că, până la urmă și visul lor a devenit realitate, dar asta după mai bine de patru decenii de răbdare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *