Minivacanţa de 1 decembrie. O sută de mii de turişti ar urma să ajungă în Cetatea Unirii

Ziua Nationala1

Începe numărătoarea inversă pentru sute de mii de români. De joi seară, pleacă în minivacanţa de 1 decembrie.

O sută de mii de oameni vor ajunge doar în Cetatea Unirii. În Alba Iulia, hotelurile au fost rezervate de luni bune. Ziua Naţională va debuta cu Marşul Unirii – la ora opt dimineaţa, după care românii sunt invitaţi să participe la sfinţirea Monumentului Unităţii Naţionale. Apoi, bucătarii vor pregăti 36 de mii de porţii de mămăligă cu brânză, fasole şi varză cu cârnaţi.

Mulţi alţii vor lua cu asalt staţiunile montane. În oraşul Braşov şi în Poiană aproape totul este ocupat în pensiuni şi hoteluri. În Poiana Braşov, cu greu mai găsesc turiştii o cameră liberă. Va fi un weekend ca în plin sezon. Pe pârtie, ar putea fi puse în funcţiune tunurile. Ca să uite de frigul de afară, turiştii sunt invitaţi la băi calde şi şedinţe de spa. Cel puţin trei nopţi vor petrece românii de ziua naţională în staţiunile montane de la noi. Iar pentru un sejur, pachetele s-au vândut cu preţuri cuprinse între 400 şi 700 de lei.

În Capitală, mii de oameni sunt asteptati sa participe si la parada militara de la Arcul de Triumf. Evenimentul va începe la ora 10.00 si va dura aproximativ doua ore. În premieră, anul acesta – parada de 1 Decembrie va fi deschisă de forţele aeriene. 50 de aeronave vor survola Arcul de Triumf. În total, 4000 de militari romani, vor defila pe sub Arcul de Triumf. Lor li se alătură alţi 500 de militari străini. După paradă, românii se pot relaxa la târgul de Crăciun, care îşi deschide porţile de Sfântul Andrei. Târgul din Piaţa Constituţiei va fi deschis până pe 26 de Decembrie.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *