Ministrul Sănătății: Vrem ca vaccinații să nu fie limitați în nici un fel

Ministrul Sănătății: Vrem ca vaccinații să nu fie limitați în nici un fel

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, spune că dacă cifrele privind infectarea vor crește periculos, atunci accesul în baruri, restaurante și mall-uri s-ar putea face doar pe baza certificatului COVID, aceasta fiind o variantă de lucru. Ministrul afirmă că se lucrează cu trei priorități în acest moment: menținerea școlilor deschise, să nu restricționeze circulația vaccinaților și să mențină deschise activitățile economice care au fost afectate grav în prima carantina, conform HotNews.ro.

”Sunt discuții la nivel de guvern și de specialiști despre cum vom acționa daca cifrele vor creste semnificativ si daca paturile din spitale se vor umple”, a spus ministrul Mihăilă, luni seară, la Digi 24, ea enumerând cele trei mari priorități:

  • Menținerea cât mai mult a școlilor deschise, până la rata de infectare de 6 la mie
  • Să nu fie restricționată circulația persoanelor vaccinate
  • Să nu fie restricționate activitățile economice care au suferit în prima carantină

Ea a spus că ritmul de creştere a cazurilor de COVID-19 este mai mare decât cel estimat de specialişti în urmă cu o lună, iar în aceste condiții autoritățile se pregătesc pentru momentul în care rata de infectare va creşte, fiind discutate diferite scenarii, precum accesul la anumite activităţi doar pe baza certificatului COVID.

CITEȘTE ȘI: Restricţii în unele localităţi din Timiş, din cauza creşterii ratei de infectare

Guvernul a adoptat luni o Ordonanță de Urgență care prevede că certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate și pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau a trecerii prin boală a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid crește la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este în prezent.

Mihăilă a spus că, astfel, s-a creat cadrul legal astfel încât certificatul verde european să poată fi folosit şi la nivel naţional.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns