Ministrul Sănătății: “Izolarea rămâne de bază. Dacă se impune, vom avea o nouă stare de alertă”

tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a transmis că în țară există numeroase focare de COVID-19 și că rata de transmitere a virusului a crescut de la 0,6 până la pragul de 1,4.

CITEȘTE ȘI: Spitalul Municipal Arad, inundat. Mizeria s-a revărsat în cabinete și laboratoare. Foto

Sinteza declarațiilor susținute de Nelu Tătaru:

– Tot ce ţine de carantină şi izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări.

– În pofida a tot ce se discută, izolarea rămâne o regulă de bază, pentru tot ce înseamnă familii și persoane din jurul nostru.

– Mergem spre o rată de transmitere a COVID-19 de 1,4, avem în continuare focare.

–  Legat de deciziile Curții Constituționale și motivarea privind izolarea, carantina și internarea pacienților asimptomatici: Ne pregătim pentru un proiect legislativ pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare, în care vom clarifica recomandările primite din partea CCR.

– Până la noi clarificări, rămâne acel articol penal privind zădărnicirea combaterii bolilor, rămâne izolarea la domiciliu.

Întrebat despre posibilitatea de redeschidere a restaurantelor, acesta a explicat: “Suntem la trei săptămâni de creştere constantă a numărului de cazuri. Evaluam fiecare creștere a fiecărei zilei, în măsura în care situaţia ne va permite, vom lua în calcul inclusiv redeschiderea restaurantelor. Dacă se impune, vom avea şi o nouă stare de alertă”.

Ulterior a luat cuvântul secretarul de stat Bogdan Despescu, care a transmis: “Au fost stabilite mai multe măsuri. Forţele de intervenţie au fost dirijate spre zonele de interes. Acţionăm cu prioritate în zona litoralului, în ideea de a acoperi zona sfârşitului de săptămâna în special, când mulţi cetăţeni sunt acolo. Vom transmite un număr de telefon Telverde. Nu vrem să dăm sancţiuni, dar le vom da unde şi când e cazul”.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns