Ministrul Muncii a anunțat când vor crește pensiile și alocațiile copiilor. Care vor fi majorările

violeta alexandru 1

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu încă 20% la jumătatea anului. Și pensiile vor crește, dar nu cu 40%.

„În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a declarat Violeta Alexandru la RFI, potrivit Romania24.

În ceea ce privește alocațiile copiilor, ministrul Muncii se referă la creșterea etapizată.

„Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, adaugă Alexandru.

Ministrul a spus că pentru alocații este prevăzută creștere cu 20% la începutul anului și încă 20% la jumătatea anului și la fel și peste doi ani.

 

sursă: Romania24.ro

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Ministrul Muncii a anunțat când vor crește pensiile și alocațiile copiilor. Care vor fi majorările

  1. La un salariu minim,pt pensie cotizezi cu500 lei lunar sila pensie primești 2 lei!!??! Așa sunt făcute legile in Romania!!!! Statul român este cel mai mare HOȚ!!!!!!!

Lasă un răspuns