Ministrul Muncii a anunțat când vor crește pensiile și alocațiile copiilor. Care vor fi majorările

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu încă 20% la jumătatea anului. Și pensiile vor crește, dar nu cu 40%.

„În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a declarat Violeta Alexandru la RFI, potrivit Romania24.

În ceea ce privește alocațiile copiilor, ministrul Muncii se referă la creșterea etapizată.

„Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, adaugă Alexandru.

Ministrul a spus că pentru alocații este prevăzută creștere cu 20% la începutul anului și încă 20% la jumătatea anului și la fel și peste doi ani.

 

sursă: Romania24.ro

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

4 Comments
idem 25 decembrie 2020
Se inlocuiesc ministri in ritm alert,mai degraba sa nu -si duca la bun sfarsit promisiunile de cresteri de salarii ,pensii si alocatii.
anonim 24 decembrie 2020
Vor creste cand o sa mai fi fata mare la instalare in guvernarile ulterioare...!
Ioanioan 24 decembrie 2020
Mândru că sunt român!!!!!?????
Ioanioan 24 decembrie 2020
La un salariu minim,pt pensie cotizezi cu500 lei lunar sila pensie primești 2 lei!!??! Așa sunt făcute legile in Romania!!!! Statul român este cel mai mare HOȚ!!!!!!!